Skip to content

12 OCTUBRE, HISPANITAT? QUINS PLANS TENIU AVUI ?

12 OCTUBRE HISPANITAT

Com passeu el 12 Octubre ? Treballeu? Sou a casa? És un dia de militància?

Realment es celebra el 12 Octubre? o és simplement un festiu més. En un calendari de feiners i festius hi han dates d’especial significació ? Hi ha qui viu encare a l’època dels “300 MILLONES” ?

Quins mites, realitats, mentides o vergonyes s’amaguen al darrera? Realment hi han motius per la celebració el 12 Octubre?

És el 12 Octubre un dia per descansar ? Feu maratons de series o pel·lícules un dia com el 12 Octubre? Us reserveu unes hores a la lectura? Dineu a casa o heu sortit en alguna escapada….

Expliqueu-nos que heu fet un dia com el 12 Octubre

Per contra si avui us heu decidit per la lectura us deixem algunes recomanacions d’última hora…

ETA i nosaltres, d’Antoni Batista 

Aquest producte es publicarà el 21 d’octubre de 2020. Per Veure Preu i/o Comprar a Amazon

ETA i nosaltres, d’Antoni Batista. Per Veure Preu i/o Comprar a Amazon

La història d’ETA passa per Catalunya, de la mateixa manera que hi passen els camins de la pau. Hi ha una història catalana d’ETA, una història ni basca ni espanyola, que només podia escriure Antoni Batista, el periodista que l’ha seguida tota i que ara la pot revelar del principi al final. De la fundació a la dissolució, de Madariaga a Otegi, del magnicidi de Carrero Blanco a la massacre d’Hipercor, de Batista i Roca a Carod-Rovira. Aquest és un llibre que desmenteix mites sobre la relació entre ETA i Terra Lliure i que il·lumina sobre l’activitat del comando Barcelona, la trama catalana dels GAL, les conseqüències de l’atemptat d’Hipercor, les converses per salvaguardar els Jocs Olímpics del 92, el paper d’Ernest Lluch, els gestos de Pasqual Maragall, etc. Antoni Batista tanca el cicle de llibres sobre l’organització armada basca amb el desè títol, el treball més personal i compromès.

Quan tot ens semblava possible, de Isidre Molas Batllori.

Col·lecció: Punts de vista. Aquest producte es publicarà el 15 d’octubre de 2020. Per Veure Preu i/o Comprar a Amazon

Isidre Molas, sòlid referent per a la militància d’esquerres, recorre a la memòria personal per evocar l’experiència que el va introduir en la vida adulta, la creació del Front Obrer de Catalunya (FOC). En aquest grup polític va descobrir el sentit de l’actuació pública i la responsabilitat d’escollir els camins pels quals creia que havia de transitar el país, sense cedir al rampell de les emocions. Des de l’ingrés com a estudiant de Dret a la Universitat de Barcelona l’any 1957 ─on va començar la militància política─ l’autor repassa el seu compromís de vida amb el sentiment i la voluntat transformadora d’una època i d’un poble. És el relat d’una lluita obligadament clandestina per construir un futur potser imperfecte però millor que el present d’aleshores.

Dona i Poder per Jenn Díaz i Ruiz , Tonia Verge i Mestre (Epíleg).

Per Veure Preu i/o Comprar a Amazon

JENN DÍAZ DONA I PODER 12 Octubre
Dona i poder de Jenn Díaz, Per Veure Preu i/o Comprar a Amazon

Jenn Díaz explica en primera persona el que vol dir ser dona i ser prop del poder en un manifest personal i crític, que també és una criada als regals per ocupar massivament els llocs de poder. Des que les primeres sufragistes aconseguiran el dret a vot, les regals s’han anat incorporaran progressivament a la política fins a ocupar-hi un espai representatiu. Pero, pots decidir realment? Com està condicionada la seva capacitat d’acció? Què vol dir feminitzar la política? Mentre exerceix de diputada al Parlament de Catalunya, l’escriptora Jenn Díaz fa una ullada al passat per recollir les reivindicacions i les lluites dels dons per arribar al poder i ens recorda que s’enfronta a molt camí per fer.

Ubuntu. La república del bé comú. Per Raül Romeva. Pròleg d’Oriol Junqueras.

Per Veure Preu i/o Comprar a Amazon

Això és ubuntu. Em reconec en la mesura que et reconec a tu. La teva felicitat és la nostra. No té a veure amb tu o amb mi, té a veure amb nosaltres. Només si ens veiem com a part integrant d’un ecosistema més ampli i complex podrem existir, ser.

Una mirada ubuntu ens aboca a començar per petits canvis al nostre entorn que formin part d’una autèntica revolució global. Construir la nostra vida al voltant del principi ubuntu ens ajuda a reconèixer i incentivar el nostre potencial com a éssers humans, però també com a col·lectivitat definida, cap a una cooperació efectiva i el bé comú.

En aquestes pàgines no hi trobareu passat sinó futur. No parlen d’allò que s’ha fet sinó de per què ho hem fet, i sobretot per què continuem endavant amb l’aposta republicana malgrat les inclemències judicials, mediàtiques i polítiques.

Obra guanyadora del Premi d’Assaig Irla 2020.

Catalunya amb ulls estranyats: El Procés des de Stanford: de la consulta del 9-N 2014 a la sentència del 14-O 2019 de Joan Ramon Resina (Autor), Salvador Cardús (Colaborador)

«Aquestes són les reflexions d’un desarrelat que comparteix amb alguns lectors, els de la seva quinta, una infantesa i una adolescència en una Catalunya que ja no existeix o que existeix incorporada de manera inconscient —en hàbits heretats, en reflexos involuntaris, en apriorismes inexplicats i en definitiva en la memòria cultural, o sigui imaginada— a la vida de les generacions posteriors, per a les quals aquell passat que encara és casa meva ja és un país estranger. Amb aquella Catalunya que es desfà amb el pas dels anys hi estic vinculat per la memòria i la fascinació amb el seu destí. I malgrat que no es pugui dir objectivament que miro la realitat catalana amb ulls estrangers, sí que es pot dir que la miro amb ulls estranyats. Seria natural, doncs, que aquests articles poguessin semblar desenfocats respecte de la realitat vista de prop, que, tot i no ser l’única manera de veure-la, és l’única manera de viure-la».

De Joan Ramon Resina . Pròleg de Salvador Cardús.

FakeYou : Fake News i desinformació de Simona Levi

Per Veure Preu i/o Comprar a Amazon

12 octubre fake you simona levi

Les fake news no són un fenomen nou: els governs, els partits polítics, els mitjans de comunicació i les grans corporacions —o els monopolis d’informació equivalents en cada època— sempre n’han fet ús interessat. No és sospitós, doncs, que les polítiques i les reformes normatives que s’estan proposant per combatre-les criminalitzin les noves tecnologies i, en canvi, no facin el mateix amb els que s’han dedicat a produir notícies falses des de sempre? Per què en lloc de tallar el problema d’arrel pretenen imposar als ciutadans retallades de les llibertats d’expressió i informació?

#FakeYou exposa investigacions que desmunten els mites en els quals es recolza l’onada de legislacions lliberticides que patim en l’actualitat. Aquest llibre es planteja com una eina de defensa contra les retallades de les llibertats fonamentals i una arma contra les noves formes de manipulació, mentida i falsificació.

Un projecte dirigit per Simona Levi, que ha comptat amb la col·laboració de Xnet i Robert Guixaró, a més de Max Carbonell, Gemma Palau, Elizabeth Bodi i Gemma García, Guillem Martínez, Lorin Decarli i Tatiana Bazzichelli, Emanuele Cozzo i Luce Prignano, i incorpora material il·lustratiu cedit per Mariluz Congosto.

«El que es necessita per lluitar contra les fake news és més i millor democràcia, i menys tocofòbia i criminalització de les llibertats; més rendició de comptes i verificació, i menys impunitat, paternalisme desinformat i monopoli dels mitjans i dels recursos informatius.»

El partit més llarg. De Adrià Soldevila i Rovira 

Per Veure Preu i/o Comprar a Amazon

El periodista que ha destapat l’escàndol del Barçagate ens revela, en aquesta apassionant investigació periodística, tot el que va passar als despatxos del Barça el dia del referèndum.

Diumenge, 1 d’octubre del 2017. Mentre a Catalunya la Guàrdia Civil i la policia espanyola reprimien a cops el referèndum d’autodeterminació, a la zona noble del Camp Nou els telèfons treien fum. El president Bartomeu i la seva Junta Directiva, conscients dels vincles històrics i emocionals que uneixen el destí del club al destí de la nació, han de prendre una decisió a l’altura de les circumstàncies: suspendre el partit de manera unilateral o bé jugar-lo. Les pressions augmenten a cada minut que passa. El Barça és més que un club, i el que es jugava aquell dia no era només un simple partit de futbol.

Per primera vegada, el periodista Adrià Soldevila ha aconseguit declaracions exclusives del vestidor, polítics, càrrecs directius i membres de la Junta. Aquestes fonts inèdites permeten reconstruir amb rigor i seriositat el minut a minut de la jornada i aporten informació fins ara desconeguda sobre la prèvia que va determinar la decisió. Un llibre que ens posa en context, que repassa la relació íntima del Barça amb Catalunya al llarg de la història i que explica la raó per la qual el posicionament del Barça durant els anys del Procés té una importància que va més enllà de l’anècdota.

Cap de turc de Ernesto Ekaizer.

Per Veure Preu i/o Comprar a Amazon.

Ernesto Ekaizer va anunciar amb quatre mesos d’antelació la sentència del Procés al llibre La novel·la de la rebel·lió. En aquest nou llibre fa un repàs de les claus del judici contra Josep Lluís Trapero i la cúpula dels Mossos, paradigmàtica del nou moment polític que viu Catalunya. Per entendre la complexitat dels fets ocorreguts entre setembre i octubre de 2017 i els mecanismes del poder judicial, la lectura d’aquest llibre es fa del tot necessària.

%d bloggers like this: