Skip to content
S'Agenda

BRAMA EL CÉRVOL A BOUMORT !!! RUTA GUIADA DE 2 DIES

BRAMA EL CÉRVOL A BOUMORT !!! RUTA GUIADA DE 2 DIES

Travessa de mitja muntanya, de dos dies per per descobrir les serres calcàries de la Reserva Nacional de Caça de Boumort a cop de Brama.

Descobreix la flora i fauna salvatge, escolta i observa la brama del cérvol -un so gutural que emeten els mascles en l’època de zel- i les aus rapinyaires que habiten a les parets de les muntanyes.

La primera etapa de la travessa arrenca al poble de Tremp. Aquí agafarem els taxis 4×4 que ens portaran fins al coll de Llívia, punt on començarem la nostra ruta a peu. Emprendrem la pujada en direcció al Cap de Boumort fent diverses parades per a l’observació de fauna i els seus rastres. El recorregut ens descobrirà els diferents vessants d’aquest massís vestit de pins, boixeroles i ginebres, aliment de les espècies que habiten aquests paratges com el cérvol o el gall fer. Baixarem cap al Clot de Cuberes i arribarem al refugi del mateix nom, on passarem la nit i podrem recuperar forces. Abans d’anar a dormir, sortirem a l’exterior a escoltar la brama, el so que emeten els cérvols mascle en els seus ritus d’aparellament.

El segon dia de la travessa ens aixecarem ben d’hora per escoltar novament la brama. Després començarem a caminar en direcció al Cap de Roques de Solduga, parant en espais concrets per fer observacions de fauna. Ens dirigirem cap a Solduga i l’Espluga de Cuberes on veurem les restes d’un assentament -un paratge inhòspit amb vistes privilegiades!-. Quan arribem a la pista situada al bosc de Pentina, un taxi 4×4 ens recollirà i ens portarà de tornada fins a Tremp, ¡on donarem per finalitzada aquesta experiència única i inoblidable!

Si vols fer aquesta ruta a la primavera consulta: Fauna salvatge al Boumort.

DATES PROGRAMADES: Ruta guiada. La brama del cérvol al Boumort

 • Del 26/09 al 27/09 Llista d’espera
 • Del 03/10 al 04/10 Llista d’espera
 • Del 11/10 al 12/10 Disponible

FITXA RESUM

 • Durada de l’activitat: 2 dies – 1 nit
 • Exigència física: Mitjana. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a fer caminades de dia sencer amb desnivells mitjans.
 • Dificultat tècnica: La ruta transcorre per terrenys de mitja muntanya: pistes, senders i terrenys irregulars. Es recomana haver realitzat rutes de dia sencer prèviament.
 • Distància:27 km
 • Desnivell acumulat:+1.460m/-1.985m
 • Època recomanable: Tardor.
 • Hora i punt de trobada: 8:30h del matí a Tremp, a la porta de l’EPICENTRE (centre de visitants del Pallars Jussà).
 • Hora i punt de finalització: 17:00h de la tarda a Tremp.

Material individual imprescindible :

És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta. Es recomana roba discreta per observar fauna. Jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se al refugi. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (al refugi hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional).

Molt recomanable: Prismàtics.

https://www.sagenda.cat/trekking-material-basic-per-la-seva-practica/

Alimentació:

Beguda o aigua (1,5 litres ja que és una zona on no hi trobarem fonts) i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques…). El sopar, esmorzar i dinar del segon dia (pícnic) ens els proporciona el refugi.

Perfil del guia que realitzarà l’activitat: Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Boumort. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota:

 • Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat.
 • Rutes Pirineus es reserva el dret d’excloure un participant si no porta el material imprescindible.
 • Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

PREU

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s’indiquen a la secció “Dates programades”.

· Preu total reserva anticipada 15 dies (guiatge + refugi): 245 euros/persona (IVA inclòs). -10 %

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugi): 272 euros/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 15 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d’un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l’abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:
 • · La planificació i preparació de la ruta.
 • · La gestió de la inscripció.
 • · La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).
 • · L’allotjament al refugi en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).
 • · Els desplaçaments amb taxi 4×4 del primer i el segon dia.

· L’assegurança d’accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, els consums extres al refugi (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l’abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en el refugi…).

Nota: Grup mínim necessari per realitzar-se l’activitat: 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l’import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l’activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

RESERVA I PAGAMENT

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

També us pot interessar :

https://www.sagenda.cat/trekking-material-basic-per-la-seva-practica/

%d bloggers like this: