SOM(RIU) FEST 2023 el 17 i 18 de juny

17/06/2023

18/06/2023

19:04 A 22:30

Camí de la Platja Fluvial, Aldover, Espanya

https://somriufest.cat/

690 021 924

Event Descripció

SOM(RIU) FEST 2023 és el primer festival cultural de les Terres de l’Ebre on la cultura popular i la contemporània comparteixen temps i espai. El festival es podrà gaudir els dies 17 i 18 de juny. En un indret idíl·lic de casa nostra, a la Platja Fluvial i Bosc de Ribera de la població d’Aldover (Tarragona).

Un total de 8 espectacles, 4 tallers, 2 xerrades, 2 concerts, propostes gastronòmiques, market d’artesans/es i paradistes, activitats a la natura i moltes sorpreses més!

SOM(RIU) FEST 2023 és un festival cultural que aplega propostes amb dues línies de programació diferents. Per un cantó, trobem l’Itinerari Sediments amb peces de cultura popular o consolidada; i, per l’altre, trobem l’Itinerari Afluents amb peces de cultura contemporània o emergent.

Però no només això, Som(Riu) Fest és una experiència que integra tots els components de la cultura ebrenca i, per això, no volem oblidar-nos de la seva gastronomia ni de les seves artesanies. Per això hem creat l’Espai Esgambi i l’Espai Regadiu. I, el millor? Apte per a tots els públics!

T’agradaria ser col·laborador/a de Som(Riu) Fest? Tenim un micro-mecenatge obert!

VERKAMI ACTIU!

PÚBLIC al SOM(RIU) FEST 2023

Som(Riu) Fest és un esdeveniment adreçat a tots els públics també amb programació per a cada franja d’edat. Que té l’objectiu de promoure així la cultura a les Terres de l’Ebre i de les Terres de l’Ebre. Per aquest motiu és considerat un festival cultural que  condensa diverses propostes escèniques, xerrades, tallers, concerts, propostes a la natura, gastronomia així com artesanies de professionals del sector artístic i cultural ebrenc. Hi ha activitats programades a partir de les 12:00h i fins la nit tots dos dies.

Som(Riu) Fest és una experiència per al públic, que dona a conèixer el territori i crea, d’aquesta manera, un impacte positiu per a les Terres de l’Ebre i, més específicament, per a la població d’Aldover.

Programació

L’eix vertebrador del Festival Som(Riu) és, com no podia ser d’una altra manera, el Riu Ebre, que és l’element que dona més identitat, riquesa i cultura al terreny. La programació que proposta i per la qual aposta el Festival Som(Riu) 2023 té dos itineraris principals:

Afluents: Aquest itinerari està format per peces de nova creació, inèdites, de caràcter contemporani o no convencional i per artistes emergents. Mitjançant aquesta línia temàtica, el Festival Som(Riu) aposta per nous i/o joves talents i pretén oferir igualtat d’oportunitats.

Sediments: Aquest itinerari està format per peces de cultura popular i/o folklòrica de les Terres de l’Ebre així com artistes ebrencs/ques amb trajectòria. Mitjançant aquesta altra línia temàtica, el Festival Som(Riu) pretén donar a conèixer les tradicions culturals i artístiques que hi ha en aquestes quatre comarques i posar-les en valor o bé, mostrar tot el potencial dels/les artistes del territori.

La programació serà la següent:

 • 8 peces d’arts escèniques
 • 2 concerts
 • 4 tallers
 • 2 xerrades
 • Espai esgambi (foodtrucks)
 • Espai regadiu (parades d’artesanies)
 • Propostes a la natura

D’altra banda, tot hi que hi hagi dos itineraris principals i diferenciats no implica en cap cas que el públic no pugui gaudir dels dos (ja sigui separadament o mesclats). És a dir, una ruta no és excloent de l’altra, tot el contrari: amb aquestes dues línies el Festival Som(Riu) pretén afavorir i propiciar un diàleg Inter generacional i enriquidor.

També es pot aconseguir abonament per a un dia o per als dos
(17 i 18 de juny de 2023).

PROGRAMADORS/ES a SOM(RIU) FEST 2023

OBERTES LES ACREDITACIONS PER A SOM(RIU) FEST 2023

El període per a acreditar-se com a programador/a per a Som(Riu) Fest 2023 ja està obert! Tens fins el 10 de juny de 2023 per sol·licitar la teva acreditació.
La programació d’aquesta primera edició compta amb diverses estrenes i amb peces seleccionades de manera molt acurada per tal de cobrir totes les expectatives i complir rigorosament amb els valors del projecte així com els seus objectius.
Per tant, aquesta programació està formada per dos itineraris ben diferenciats: per un cantó, trobem l’ITINERARI AFLUENTS (amb peces contemporànies i/o emergents) i, per l’altre, trobem l’ITINERARI SEDIMENTS (amb peces de cultura popular i/o consolidades).

ACONSEGUEIX LA TEVA ACREDITACIÓ

L’acreditació inclou:

 •  Accés a totes les propostes d’arts escèniques
 •  Accés als concerts
 • Accés a les xerrades
 •  Accés també a l’Espai Esgambi i a l’Espai Regadiu

SOM(RIU) FEST 2023

[…] Però no només això, Som(Riu) Fest és una experiència que integra tots els components de la cultura ebrenca i, per això, no volem oblidar-nos de la seva gastronomia ni de les seves artesanies. Per això hem creat l’Espai Esgambi i l’Espai Regadiu. […]

ARTESANS/ES a SOM(RIU) FEST 2023

FORMA PART DE L’ESPAI ESGAMBI!

Som(Riu) Fest compta amb un market d’artesans i artesanes i paradistes del territori. Que treballen creant també les seves peces i projectes d’una manera especial i única per al territori.

FOOD TRUCKS I GASTRONOMIA a SOM(RIU) FEST 2023

FORMA PART DE L’ESPAI REGADIU!

Som(Riu) Fest també compta amb un espai gastronòmic amb productes de l’Ebre o fets a l’Ebre. On el públic assistent pot així gaudir d’una bona estona degustant la nostra gastronomia.

Organizers

Companyia d'Arts Escèniques Sinergia

Carrer Carretera, 1 43591 Aldover

690 021 924

617423021

https://linktr.ee/cia.sinergia

About the Organizers

Som(Riu) Fest està produït per la Companyia Sinergia constituïda per la Clàudia Amela (Amposta, 1996) i l’ Aida Mayor (Roquetes, 1996), una companyia d’arts escèniques de les Terres de l’Ebre que té com a objectiu crear cultura a les Terres de l’Ebre, de les Terres de l’Ebre i per a les Terres de l’Ebre.

L’impuls de crear aquest festival neix de la necessitat d’aportar un granet d'arena a l’hora de donar impuls i promoure la cultura al territori ebrenc.

A més a més, el grup escènic busca la cooperació entre els i les artistes del territori i ofereix tallers formatius per tal d’establir sinergies amb escoles, instituts, universitats, unitats de producció teatral i/o centres de formació i facilitar, d’aquesta manera, la democratització i descentralització formativa i educacional en l’àmbit de les arts escèniques.

Podeu seguir-nos a les següents xarxes socials (instagram):

En aquest projecte, la Cia Sinergia amplia l'equip per a satisfer totes les necessitats del festival:

 • Aida Mayor: direcció artística.

 • Clàudia Amela: direcció artística.

 • Gina Rovere: disseny gràfic i imatge corporativa.

 • Edu Arbona: disseny d'espais.

How to Register?

ENTRADES JA DISPONIBLES!

17 i 18 de juny de 2023.

Contact Information

festivalsomriu@gmail.com

Visited 252 times, 1 Visit today

Deixa un comentari

Related Event

Oficina Ciutadana de la Cultura (antiga Tiquet Rambles), La Rambla, Barcelona, Espanya

09/01/2023 To 26/01/2023

La Convocatòria General de Subvencions 2023 inclou 17 programes culturals Les activitats i projectes per als quals se sol·licitin s’han d’iniciar i acabar, per tant, dins l’any… Llegeix més…

Hem de parlar

Carrer de los Castillejos, 179, Barcelona, Spain

20/12/2022 To 01/02/2023

20:00 To 21:00

Una peça de dansa/teatre que parla de les relacions familiars i els seus conflictes. DURADA:  50  Del dt. 20.12.22 al dc. 01.02.23 a la Sala Versus Glòries HEM… Llegeix més…

Avinguda de Joaquim Morelló, 3, 25580 Esterri d'Àneu, Espanya

24/07/2022 To 31/07/2022

La 31a edició del Festival de Cultures del Pirineu, el Dansàneu, fa les seves primeres passes. El festival tindrà lloc del 24 al 31 de juliol de… Llegeix més…