FIRA INTERNAC. DE CERÀMICA: Argillà Argentona’23

07/07/2023

09/07/2023

0:00 A 23:59

Museu del Càntir d'Argentona, Plaça Església, 9, 08310 Argentona, Barcelona, Espanya

https://argilla.cat/noticies-argilla/convocatoria-fira-internacional-de-ceramica-argilla-argentona-2023/

937 97 21 52

Event Descripció

Fira Internac. de Ceràmica: Argillà Argentona el 7, 8 i 9 de Juliol 2023

Convocatòria oberta, de l’1 de gener i fins el 31 de març, de sol·licituds per a noves participacions a Argillà Argentona 2023 – Fira Internac. de Ceràmica

El Museu del Càntir i l’Ajuntament d’Argentona es disposen a celebrar els dies 7, 8 i 9 de juliol una nova edició de la Fira Internac. de Ceràmica Argillà Argentona

La fira d’Argentona està agermanada amb les altres fires “Argillà” que es fan a Aubagne (França) i a Faenza (Itàlia). Així els participants en aquestes dues fires tenen prioritat per a participar a la fira d’Argentona.

L’horari de la fira serà divendres de 17 h a 22 h i dissabte i diumenge de 10 h a 22 h  (amb pausa de 14 h a 17 h), pels carrers centrals de la vila, amb demostracions de terrissa tradicional, tallers de torn i de rakú, mostra de cinema sobre ceràmica, exposicions de ceràmica contemporània, trepitjada de fang i altres.

Al lloc web: www.argilla.cat, s’hi troben representats els expositors que assisteixen anualment a la fira, i que vulguin formar part de la web Argillà Argentona, amb la seva obra, així com vídeos on es mostren diferents aspectes de l’ofici de ceramista, com una cuita amb la tècnica del rakú, o demostracions de terrissa tradicional, una visita virtual al museu i d’altres activitats que any darrere any hi anirem afegint.

Els preus de la FIRA INTERNAC. DE CERÀMICA són:

parada de 3,5 x 2 m =     100 Euros + 20,43 € (taxa municipal d’ocupació de via pública)

parada de 7,0 x 2 m =     200 Euros + 40,86 € (taxa municipal d’ocupació de via pública)

El preu de la fira inclou:

1 ó 2 carpes, segons opció escollida + 1 ó 2 taules de 1,85 x 0,77 m. Així com 1 reixa per cada parada de 3,5 m (2 reixes a les parades de 7 m), segons la demanda de cada participant.

El preu inclou llum a la carpa però NO inclou la connexió elèctrica, que es poden contractar a part x 25 € només en cas que es portin peces electrificades.

Qui ho desitgi pot portar la seva pròpia carpa o estructura de parada, dins l’espai contractat (màxim 2 metres de fondària).

Allotjament: Cada participant ha de resoldre l’allotjament pel seu compte, si bé hi ha la possibilitat d’allotjar-se a preu econòmic en cases particulars d’Argentona. També es pot fer gratuïtament a l’espai d’acampada habilitat expressament per l’organització, amb dutxes i lavabos. S’enviarà als inscrits un llistat d’hotels i altres allotjaments que han pactat un preu especial per als participants a la fira.

Dinar: L’organització disposarà un menjador amb dinar per als participants a un preu econòmic.

Procediment d’inscripció i pagament:

Els nous ceramistes i terrissers que hi vulguin prendre part han d’adreçar al Museu del Càntir, un formulari d’inscripció mitjançant el següent link (clica aquest link). 6 imatges de la seva obra, 1 imatge del lloc de venda i el CV professional, entre el 01/01/23 i el 31/03/23.

Les sol·licituds seran avaluades per la comissió organitzadora de la fira. Es notificarà per correu electrònic l’acceptació o no de les sol·licituds presentades.

El pagament es farà a partir de que rebeu el document de liquidació. En cas que la vostra sol·licitud hagi estat acceptada. En cap cas més tard del 30 de maig. Els participants que no hagin fet efectiu el pagament en aquesta data quedaran descartats per aquesta edició.

Organizers

Museu del Càntir d'Argentona

Plaça de l'Església, 9 08310 Argentona

937 97 21 52

93 797 27 32

https://museucantir.org/ca

About the Organizers

El Museu del Càntir d’Argentona és una institució pública de l’Ajuntament d’Argentona, gestionada per un Patronat Municipal. Tot i que el museu es va fundar l’any 1975, no és fins el 1984 que l’Ajuntament va crear el Patronat com a òrgan de gestió. Fins llavors el museu va ser gestionat pels Amics del Museu del Càntir d’Argentona, entitat que encara avui col•labora amb el museu, especialment durant els actes de la Festa del Càntir i la fira Argillà Argentona.

El museu consta amb el núm. 23 dels 188 museus del Registre de Museus de Catalunya, gestionat pel Departament de Cultura de la Generalitat. També forma part de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona des de l’any 1994.

El museu és únic al món en la seva especialitat, tot i que podem trobar dues col•leccions de càntirs privades obertes al públic: el Museo del Botijo de Villena (Alacant) i el de Toral de los Guzmanes (Lleó).

Les col•leccions del Museu del Càntir d’Argentona estan formades per més de quatre mil exemplars que van de l’Edat de Bronze a Picasso, passant per grans col•leccions de terrissa de volta dels segles XIV al XVIII, nombrosos exemplars del segle XIX i el gruix de la col•lecció, format per terrissa popular i tradicional de tot el segle XX. La seva procedència és molt diversa, però sobre tot se centre a Catalunya i l’Estat espanyol, tot i que els darrers anys han ingressat nombrosos exemplars d’altres països, com Portugal, França, Itàlia, Marroc, Mèxic i Perú, entre molts altres.

Com a museu, compleix amb tots els requisits legals i de bones pràctiques que són d’aplicació, com registre, documentació, conservació i difusió de les col•leccions que el museu estatja. A més, el museu és una institució amb gran activitat cultural, com exposicions temporals, xerrades, escola de ceràmica, festa del càntir, la fira de terrissa i altres activitats que fan del museu una institució de referència al Maresme i en el camp de la ceràmica.

How to Register?

FIRA INTERNAC. DE CERÀMICA: Argillà Argentona’23, Sol·licitut d’inscripció

Les sol·licituds seran avaluades per la comissió organitzadora de la fira. Es notificarà per correu electrònic l’acceptació o no de les sol·licituds presentades. El termini d’inscripció per a cada edició de la fira és de l’1 de gener al 31 de març

Els nous ceramistes i terrissers que hi vulguin prendre part han d’adreçar al Museu del Càntir, un formulari d’inscripció mitjançant el següent link (clica aquest link). 6 imatges de la seva obra, 1 imatge del lloc de venda i el CV professional, entre el 01/01/23 i el 31/03/23.

Contact Information

correu@museucantir.org

Visited 321 times, 2 Visits today

Deixa un comentari

Related Event

Museu de les Terres de l’Ebre

Museu de les Terres de l'Ebre, Carrer Gran Capità, Amposta, Espanya

25/05/2022 To 10/06/2022

Obertes les convocatòries per a la realització de mostres d’artesania, d’exposicions fotogràfiques i cursos tallers. El termini de presentació finalitza el 10 de juny. El Consorci del… Llegeix més…

Fira del Bosc i la Pagesia

Plaça de la Vila, Vallgorguina, Espanya

26/11/2022 To 27/11/2022

Els dies 26 i 27 de novembre, Fira del Bosc i la Pagesia a Vallgorguina: Una fira per apropar-nos a la vida i l’entorn rural Fira del… Llegeix més…

CURS INTENSIU DE BRIOIXERIA ARTESANA

C/ de Pau Claris, 141, Barcelona, Espanya

22/05/2023 To 02/06/2023

8:00 To 15:00

CURS INTENSIU DE BRIOIXERIA ARTESANA IMPARTIT PER TONY VALLS DESTINATARIS El CURS INTENSIU DE BRIOIXERIA ARTESANA s’adreça a  persones interessades en formar-se professionalment en el sector de… Llegeix més…