CONVOCATÒRIA PROGRAMACIÓ 2023-24

10/02/2023

23/03/2023

0:00 A 23:59

Teatre Tantarantana, Carrer de les Flors, Barcelona, Espanya

https://tantarantana.com/info-per-les-companyies/convocatoria-programacio-2023-2024/

93 441 70 22

Event Descripció

TEATRE TANTARANTANA: CONVOCATÒRIA PER A LA RECEPCIÓ DE PROPOSTES D’ESPECTACLES PERA LA TEMPORADA 2023-24 (Programació de febrer a juny 2024). PROGRAMACIÓ ADULTS: SALA BAIXOS 22 I SALA ÀTIC 22.

Termini: Del 10 de febrer al 23 de març de 2023. Així el divendres 21 d’abril de 2023 es farà pública la resolució de la convocatòria i s’enviarà un correu electrònic en resposta a totes les propostes rebudes.

BASES PER A LA RECEPCIÓ DE PROPOSTES A LA CONVOCATÒRIA PROGRAMACIÓ 2023-24 D’ESPECTACLES D’ADULTS DE L’ESPAI SALA BAIXOS22 I SALA ÀTIC22:

Introducció:

Convocatòria programació 2023-24, per a la recepció de propostes d’espectacles per a la programació adults per a l’espai Baixos 22 i Àtic 22 del Teatre Tantarantana:

Participació:

Aquesta convocatòria està oberta també a creadors/es i companyies amb domicili a Catalunya o a la resta de l’Estat espanyol.
Material que cal presentar:
– Dossier de l’espectacle. Adjuntar crítiques, en cas de tenir-ne.
– Una gravació de l’espectacle. Si es tracta d’una proposta en procés de creació també cal poder visionar algun vídeo d’assaig.
– Material gràfic: fotos en alta resolució, vídeo promocional de l’espectacle, així com cartell, etc.

Criteris:

Les propostes seran seleccionades seguint els criteris següents:
– Qualitat artística de la proposta.
– Trajectòria dels i de les integrants i de la pròpia companyia.
– També el grau d’interès i singularitat del projecte.
– Així com valors en perspectiva de gènere, sostenibilitat i accessibilitat de la proposta.

També es valorà de manera particular:

– Posades en escena de textos d’autoria contemporània, tant catalana com estrangera.
– Adaptacions d’autors/es clàssics.
– Muntatges que integrin diverses disciplines: text, cos, música, vídeo, etc.
– Espectacles que tractin temes relacionats amb els grans desafiaments de la contemporaneïtat.
– En les propostes presentades per participar a la programació de l’Àtic 22 es valorarà positivament que no superin els/les tres intèrprets.

Presentació de propostes:

Les sol·licituds es podran presentar fins al 23 de març de 2023 emplenant el formulari que podeu trobar clicant el següent botó.

FORMULARI

Condicions:

La companyia rebrà:
– El 70% del taquillatge net recaptat durant el període de funcions.
– Comunicació, premsa i difusió de l’espectacle des dels departaments del Tantarantana.
– Un tècnic de Tantarantana per dur a terme (tirar) funció (sempre i quan la proposta estigui programada un mínim de dues setmanes)

Organizers

Teatre Tantarantana

Carrer de les Flors 22, Barcelona

teatre@tantarantana.com

93 441 70 22

https://tantarantana.com/

About the Organizers

EL TEATRE

El Teatre Tantarantana és un centre de creació i exhibició teatral amb 29 anys de trajectòria i des de 2017 reconegut com a Fàbrica de Creació, que es caracteritza pel seu programa de suport artístic a les companyies i per impulsar diferents projectes de creació comunitària i social.

El Tantarantana és i fa un teatre arriscat i compromès. I això es pot veure tant en els espectacles i companyies que conformen la seva programació com en els projectes de suport a la creació, comunitat, formació i internacionalització que desenvolupa i impulsa. El Tantarantana concep el teatre com a motor de canvi, de transformació i de cohesió on es puguin desenvolupar nous projectes escènics en un clima de complicitat i de confiança per a un públic actiu en permanent evolució.

LA NOSTRA HISTÒRIA:

El nostre viatge comença al 1992 quan per la falta d’espais per representar els seus espectacles, el Julio Álvarez i el Víctor Suañez, antics membres de la històrica companyia de teatre infantil grup U de Cuc, van decidir obrir una petita sala, que va agafar el nom del carrer on estava ubicada, Tantarantana i es va convertir en la tercera sala de la ciutat de Barcelona que presentava espectacles enfocats als més petits.

Des de llavors fins ara, la sala ha experimentat diverses etapes com la creació al carrer Tantarantana d’un espai de 140 m2 amb un aforament de 60-80 espectadors i destinat a la representació d’espectacles infantils. La programació es va centrar en espectacles de titelles, majoritàriament de producció pròpia i acompanyades de propostes afins principalment de la mateixa ciutat. Quan es va consolidar la programació familiar, es va presentar la possibilitat de programar espectacles per a públic adult.

Al 1996 totes dues programacions estaven tan consolidades que la sala del Born es va quedar petita i el Tantarantana va traslladar-se a la seva ubicació actual al carrer de les Flors del barri del Raval, un edifici que havia albergat diferents tipologies de negocis, la més recordada una fàbrica de paraigües. És en aquesta seu on el Tantarantana comença també a produir espectacles de teatre per a adults.

El 2011 comencem el nostre projecte de teatre comunitari PI(E)CE, i el 2014 el nostre projecte de companyies en residència El Cicló.
També el 2014 obrim la sala Atic22 per donar cabuda a propostes escèniques que demanen d’un espai més versàtil i proper al públic, i amb ella neix l’Associació Àtic amb l’objectiu d’impulsar projectes de recerca, creació, experimentació, formació, noves escenes i creació de públics.

El 2017 rebem la consideració de Fàbrica de Creació per part de l’Ajuntament de Barcelona gràcies al bagatge dels projectes comunitaris, de suport a la creació i de formació en que portàvem anys treballant més enllà de l’exhibició.

El Teatre Tantarantana és un espai de gestió privada amb ajudes públiques del Ministeri de Cultura, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. Des de 1993 és membre de la Red de Teatros Alternativos, associació dinamitzadora de diferents agents de l’escena contemporània a nivell estatal on s’engloben un total de 40 sales privades de 14 comunitats autònomes. També és membre d’ADETCA (Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya) que engloba 45 empreses del sector privat dedicades a la producció, exhibició i distribució teatral.

Amb més de 25 anys d’història, la sala segueix mirant d’aportar cada temporada la seva particular visió de les arts escèniques com a transformadores de la societat, tant des de les produccions i coproduccions, que avui ja sumen més de seixanta (consulta l’històric aquí), com des dels projectes teatrals orientats a l’acció social i comunitària.

How to Register?

Presentació de propostes:

Les sol·licituds es podran presentar fins al 23 de març de 2023 emplenant el formulari que podeu trobar clicant el següent botó.

FORMULARI

Condicions:

La companyia rebrà:
– El 70% del taquillatge net recaptat durant el període de funcions.
– Comunicació, premsa i difusió de l’espectacle des dels departaments del Tantarantana.
– Un tècnic de Tantarantana per dur a terme (tirar) funció (sempre i quan la proposta estigui programada un mínim de dues setmanes)

Contact Information

programacio@tantarantana.com

Visited 81 times, 2 Visits today

Leave a Reply

Related Event

Cal Figarot - Castellers de Vilafranca, Carrer del General Prim, 11, 08720 Vilafranca del Penedès, Espanya

06/04/2022 To 28/10/2022

20:30 To 22:30

Tothom hi és benvingut Els Castellers de Vilafranca som una colla oberta i on tothom hi té cabuda. Si sempre has volgut fer castells però mai has… Llegeix més…

Cal Figarot - Castellers de Vilafranca, Carrer del General Prim, 11, 08720 Vilafranca del Penedès, Espanya

17/02/2023 To 10/03/2023

20:00 To 21:00

Els Castellers de Vilafranca començaran l’activitat castellera a Cal Figarot amb l’Escola de Castells. Serà cada divendres, del 17 de febrer al 10 de març Un any… Llegeix més…

Carrer Rei Jaume I, 10, 46701 Gandia, Espanya

07/03/2022 To 06/05/2022

0:00 To 23:59

Convocatòria dels Premis Literaris 2022 LX PREMIS AUSIAS MARCH DE POESIA –Bases del Premi– 1. Les obres que opten al premi han de ser inèdites i escrites… Llegeix més…