CURS INTENSIU DE BRIOIXERIA ARTESANA

22/05/2023

02/06/2023

8:00 A 15:00

C/ de Pau Claris, 141, Barcelona, Espanya

https://www.gremipabcn.com

93.215.55.00

Event Descripció

CURS INTENSIU DE BRIOIXERIA ARTESANA IMPARTIT PER TONY VALLS

DESTINATARIS

El CURS INTENSIU DE BRIOIXERIA ARTESANA s’adreça a  persones interessades en formar-se professionalment en el sector de la brioixeria que també precisin ampliar coneixements pràctics. Així com a persones que desitgin iniciar-se en el sector de la brioixeria específica per a fleques i serveis de degustació. Mitjançant l’aprenentatge de l’elaboració de productes de consum comú.

 

OBJECTIUS

Conèixer i aplicar les tècniques de selecció d’ingredients, elaboració artesanal i cocció de diferents tipus de brioixeria així com la seva aplicació pràctica a l’obrador.

DURADA 

10 SESSIONS DEL 22 DE MAIG AL 2 DE JUNY DE 08:00 A 15:00H

LLOC D’ IMPARTICIÓ

Escola de Forners de Barcelona Xavier Vilamala. c/ Pau Claris 141, baixos. Barcelona

CONTINGUTS DEL CURS INTENSIU DE BRIOIXERIA ARTESANA

 • Processos bàsics d’elaboració. Ingredients i tècniques bàsiques utilitzades en brioixeria. La massa mare. El millorant.  També elaboracions: croissant, la crema pastissera, mantega natural.
 • La fermentació i la congelació. Elaboracions: ensaïmades.
 • Fermentació controlada, massa mare de cultiu per a masses ensucrades. Elaboracions: brioix Danès i els seus acabats
 • El Full i els greixos. Elaboracions: canyes, tortells, lents, vol-au-vent, pastis de poma, empanada.
 • Elaboracions: bunyols de brioix, berlines, tortells de reis i coca de Sant Joan, xuxos, panellets classics.
 • Masses batudes. Elaboracions: magdalenes, muffins i melindros.
 • Elaboracions: Brioix Francès.
 • Elaboracions: valencians, panetone amb massa mare de cultiu natural, stollen, contxes mejicanes.

FORMADOR

TONY VALLS GRAU

Director Escola de Forners de Barcelona.
Formador en fleca, brioixeria i pastisseria.
Mestre flequer i Mestre pastisser amb més de 35 anys d’experiència en el sector de la forneria, representant la quarta generació d’un tradició familiar. L’Escola de Forners de Barcelona ha assolit una dimensió internacional a partir de l’any 2012, estant sota la seva direcció. Va complementar la seva formació rebuda a Espanya al Centre de Formació de la Chambre de Métiers et de l’artisanat La Gironde (Bordeus- França). Ha desenvolupat també tasques de direcció, producció, logística, comercial I formació en diferents organitzacions. Ha complementat aquestes tasques amb l’assessorament tècnic a empreses, així com amb la col·laboració amb les universitats. Dins del camp de la innovació han destacat les seves aportacions sobre noves elaboracions, la crema en pols, gelatines i millorants naturals.

METODOLOGIA

Pràctica i activa en la que cada participant elabora a l’obrador els seus productes amb el suport personalitzat del nostre formador..

DATA INICI: 10/02/23
DURADA: 64 HORES EN 8 SESSIONS DE 8 HORES DE 07:00 A 15:00

IDIOMA

Tots els nostres cursos es realitzen tant en CATALÀ com també en CASTELLÀ

FORMACIÓ BONIFICADA. Tots els nostres cursos són bonificables total o parcialment per les quotes de la Seguretat Social

AVÍS IMPORTANT

Així per poder tenir accés a una formació bonificada s’ha d’estar en actiu i donat d’alta al règim general de la Seguretat Social. Així, les persones donades d’alta com a autònomes o en atur, no poden bonificar.

La formació bonificada només la pot demanar l’empresa que vol que un o més dels seus treballadors facin una acció formativa. L’empresa també haurà d’estar al corrent de pagament de la Seguretat Social.

L’import a bonificar dependrà del crèdit de que disposi l’empresa, també de les hores del curs que vulgui fer i dels treballadors que inscrigui. El màxim bonificable així serà de 13 €/h per alumne fins arribar al total del esmentat crèdit. Aquest crèdit ve així donat pel nº de treballadors i del % de les retencions sobre els sous de l’any anterior.

+INFO

Organizers

Escola de Forners de la Fundació del Gremi de Flequers de Barcelona

C/ Pau Claris, 134, pral. - 08009 Barcelona

93.215.55.00

93.215.55.00

https://www.gremipabcn.com/index.php

About the Organizers

L’Escola de Forners de la Fundació del Gremi de Flequers de Barcelona va ser creada l’any 1995. La seva missió és promoure iniciatives formatives i d’estudi sobre la forneria que contribueixin a la millora competencial continua dels professionals i, alhora, ser una bona porta d’entrada per a qui estigui interessat en el nostre sector.

Des dels seus orígens ha estat compromesa amb el principi de defensa de l’elaboració artesanal del productes. Això ha implicat combinar l’ús de tècniques pròpies de la tradició flequera amb les noves tècniques i tecnologies per tal d’elaborar productes innovadors i saludables adaptats al nostre temps. 

L'Escola de Forners articula la seva oferta de formació en dos nivells:

 • El primer és la Formació Inicial, proporciona la formació bàsica que es requereix per a incorporar-se al nostre sector. 
 • L’altre és la Formació Continua que ofereix als professionals en actiu un ampli ventall de coneixements per tal d’actualitzar o aprofundir l’exercici de l’ofici. Tots dos nivells es concreten en diferents formats de cursos tant en modalitat presencial com a distància els quals, alhora, proporcionen un aprenentatge personalitzat.

Els programes s’estructuren en les següents dues grans línees formatives:

 • L’aprenentatge de l’ofici tant en els aspectes d’elaboració a l’obrador com en els d’atenció al client.
 • La direcció i gestió empresarial tant del negoci com de les persones.

Aquests continguts formatius s’elaboren sota un enfocament dinàmic i multidisciplinari.

Alguns dels nostres programes es poden bonificar en les quotes a la seguretat social o són subvencionats ja que es realitzen en col·laboració amb l’Administració pública.

How to Register?

Vull rebre un mail amb la informació ampliada d’aquest curs així com el preu i qualsevol altra dada d’interès. Desitjo rebre informació sobre els detalls d’aquesta activitat i la disponibilitat de places

SOL·LICITUD D’INFORMACIÓ AMPLIADA

 

Contact Information

gremipabcn@gremipabcn.com

Visited 331 times, 1 Visit today

Deixa un comentari

Related Event

Sala La Mirona, Carrer d'Amnistia Internacional, 17190 Salt, Girona, Espanya

23/04/2022

Manel a la Sala lamirona de Salt (Girona) Per Sant Jordi a les 23:00h. Després d’assolir el número 1 a les llistes de vendes (físic i streaming)… Llegeix més…

FESTES DEL C/ DE LA RIERA

Plaza Gaudí. La Vieja, Plaça Antoni Gaudi, Vic, Espanya

28/05/2022

17:00 To 23:30

FESTES DEL C/ DE LA RIERA:  28ª TROBADA DE GEGANTS (En cas de pluja, a La Central) A la trobada de gegants amb motiu de les Festes… Llegeix més…

Carrer d'en Grassot, 3, 08025 Barcelona, Espanya

30/05/2022 To 27/06/2022

18:00 To 19:00

La FCVS organitza noves trobades telemàtiques adreçades a les persones que volen iniciar-se en el món del voluntariat social Amb l’objectiu d’apropar el voluntariat social a les persones… Llegeix més…