Els ulls de l’etern germà, A partir del 08/02/23

08/03/2023

19/03/2023

20:00 A 20:40

Teatre La Biblioteca, Carrer de l'Hospital, 56, Barcelona, Espanya

http://www.laperla29.cat/portfolio/ulls-etern-germa/?id=10578

672 69 88 43

Event Descripció

Els ulls de l’etern germà, un dilema d’Stefan Zweig, una producció de La Perla 29. A partir del 8 de febrer de 2023
Teatre La Biblioteca, Carrer Hospital, 56 Barcelona.

A partir del relat homònim de Stefan Zweig i alguns fragments de les seves memòries personals us presentem aquesta gran faula sobre les accions vitals, el desig, els lligams amb els altres. Així, en definitiva, sobre viure en un món compartit. Un dilema que Stefan Zweig planteja d’una manera preciosa i gairebé universal a els ulls de l’etern germà

Virata és un guerrer famós, conegut amb el nom d’ “Espasa de Centelles”, que viu a les terres Birgwaghenses del Rei Rajupta. Ell sol com a capità dels exèrcits reials aconsegueix la victòria en unes grans lluites interiors. Així el rei, agraït, li dóna la gran espasa reial i mig regne si el vol. Però Virata té el record gravat de la mirada penetrant i eterna del seu germà, al qual ha mort sense saber-ho al camp de batalla.

Així doncs, Virata decideix no tocar mai més les armes ni fer res que pugui restar tanta llibertat a un altre home: l’acció d’un mateix pot restar la llibertat de l’altre, i mai no és prou justa. Aquesta convicció el farà embrancar-se a un llarg periple en busca de la justícia i la llibertat. També l’intent (potser infructuós) de viure en aquest món suspenent l’acció i sense causar efectes en la vida dels altres.

“Aquesta és la història de Virata, enaltit pel seu poble amb els quatre noms de la virtut, de qui però no hi ha res escrit a les cròniques dels sobirans ni als llibres dels savis, i la memòria del qual va ser oblidada pels homes.”

Ara fa vint anys…

Aquest és el primer muntatge que va fer La Perla 29, ara farà exactament 20 anys. El vam fer a la Sala Beckett i, d’alguna manera, encara sentim que allà hi havia el nucli d’una cosa que després hem anat desplegant. De la nostra estètica. De la nostra recerca. Es tracta d’una adaptació del relat breu de Stefan Zweig amb dos actors que fan alhora de personatges i narradors, i un músic que interpreta, acompanya i il·lustra el text. Això és el més important, la història que s’explica. Cal servir-la bé, acompanyar l’espectador perquè viatgi seguint els actors i visqui tota la faula projectant cada imatge i cada concepte de la penetrant narració de Zweig. A partir d’això el joc està servit. També la veu és el primer element, d’ella sorgeixen les paraules, la cançó i les accions que es van desenvolupant.

Vint anys després, recuperem aquesta petita joia que en el seu moment va trobar una excel·lent rebuda per part del públic d’arreu del territori. Així volem tornar a passar pels Ulls de l’etern germà, ens interpel·la d’una manera emocionant, punyent i inspiradora.

Fitxa Tècnica

Text Stefan Zweig
Traducció Marisa Siguan
Direcció i espai Oriol Broggi

Amb
Òscar Muñoz
Xavier Ripoll

Músic
Marc Serra

Llums Pep Barcons
Projeccions Francesc Isern
Ajudanta de direcció Sara Sors
Revisió de text de 2023 Ramon Vila
Assessorament de text 2002 Lluís Quintana
Veu Moisès Broggi
Construcció escenografia Taller d’escenografia Castells

Tècnic funcions Guillem Carbonell
Tècnics de muntatge Gerard Tubau, Joan Camprodon, Fer Acosta, Roger Blasco i Marco Ruggero
Regidora Chiara Palladino
Atenció al públic Núria Ubiergo Eva Cartañà

Disseny cartell Enric Jardí
Fotografies Bito Cels

Una producció de La Perla 29

Organizers

La Perla 29

Oficines: C/ Carme, 44 1r 2ª | Barcelona

93 217 17 70

93 217 17 70

http://www.laperla29.cat/

About the Organizers

La Perla 29 és un dels centres d’arts escèniques de Barcelona. Nascuda l’any 2002 com una plataforma de creació, treball i gestió d’espectacles, actualment és un dels espais de referència del panorama català i de la ciutat. Durant els primers anys de vida, gràcies a l’esforç i la continuïtat, ha anat construint un equip sòlid lligat a la Biblioteca de Catalunya, un espai de teatre singular. Espai que ha sabut generar un nou punt de trobada dins del sistema teatral.

Apostant per un teatre de repertori que beu dels grans clàssics, però que es vol acostar als nous llenguatges escènics i a les noves veus de la dramatúrgia, La Perla ha treballat per un teatre proper i artesà, on la paraula i la tradició dialoguen amb el present: un teatre d’actor, un teatre d’idees i de carn. Un teatre que transcendeixi, interpel·lant directament a l’espectador amb intel·ligència, sense simplificar la realitat, compartint amb ell dificultats comunes. I que ens porti una mica més enllà, per un camí no sempre fàcil.

L’impuls de buscar una nova manera de fer teatre, on el creador i la gestió van agafats de la mà, perquè sigui artísticament estimulant i que, al mateix temps, millori a la pràctica l’aprofitament dels recursos de cada producció, ha donat com a fruit una gran quantitat d’espectacles de factura molt personal, detallada, que busquen una rotunditat i que han rebut un ampli reconeixement tant de públic com de la crítica.

I gràcies a poder fer allò que ha desitjat, i gràcies a un públic cada vegada més creixent i més fidel – organitzat en una Associació d’amics: l’#AsSocPerla –, La Perla 29 continua a la recerca d’una veu singular i honesta, una manera personal de fer teatre i un diàleg constant amb la ciutat. Continua treballant per un teatre d’ofici i necessari, un teatre alegre, fresc, esperançat i sobretot, esperançador.

Un teatre rigorós i en llibertat.

How to Register?

A partir del 8 de febrer de 2023
Teatre La Biblioteca  (Carrer Hospital, 56 / Metro L3 Liceu)

COMPRA ENTRADES

Espectacle en català

Aparcament: pàrquing BSM de La Boqueria/Plaça de la Gardunya
Presentant el tiquet del pàrquing i l’entrada per la funció a la taquilla del teatre et donarem un val d’1h de descompte.

Contact Information

info@laperla29.cat

Visited 246 times, 1 Visit today

Deixa un comentari

Related Event

Valsos I Danses – Concert De Nadal

Auditori de Cornellà, Carrer Albert Einstein, 51, Cornellà de Llobregat, Espanya

17/12/2023

18:00 To 20:00

L’Auditori de Cornellà presenta una nova edició del concert Valsos i Danses amb l’Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC). Un concert que ja és tradició en el nostre teatre quan arriben… Llegeix més…

Carrer Rei Jaume I, 10, 46701 Gandia, Espanya

07/03/2022 To 06/05/2022

0:00 To 23:59

Convocatòria dels Premis Literaris 2022 LX PREMIS AUSIAS MARCH DE POESIA –Bases del Premi– 1. Les obres que opten al premi han de ser inèdites i escrites… Llegeix més…

El Trencanous

Auditori de Cornellà, Carrer Albert Einstein, 51, Cornellà de Llobregat, Espanya

25/11/2023

20:00 To 21:00

BCN City Ballet ens presenta el conegut ballet El Trencanous, de Txaikovsky. El 25 de Novembre a L’Auditori de Cornellà. El Trencanous. El ballet, que explica un conte de… Llegeix més…