VIDRE BUFAT: CURS D’INTRODUCCIÓ

14/05/2022

22/05/2022

10:30 A 15:00

Carrer de la Saleta, 14, 08028 Barcelona, Espanya

https://acav.cat/

150

667887399

Event Descripció

WORKSHOP INICIACIÓ AL VIDRE BUFAT

• Impartit per Pròsper Riba Vilardell. Mestre en l’art del vidre bufat i dissenyador, format a Alemanya i en diferents tallers d’Europa i els EEUU. theglassapprentice.com Instagram
• Durada: 4.5h
• Grups reduïts, apta per a tots els públics

CONTINGUTS

• Procés d’elaboració d’una peça de vidre
• Familiarització amb eines i infraestructura necessària
• Nocions de seguretat
• Formació de la bombolla amb canya de bufar

QUÈ T’EMPORTES?

• Tots els gots que puguis bufar
• Acreditació conforme has fet el workshop

DATES

• Dissabte 14/5 de 10.30 – 15h
• Diumenge 15/5 de 10.30 – 15h
• Dissabte 21/5 de 10 – 14.30h
• Diumenge 22/5 de 10 – 14.30h

PREU

• 150 €. Si ets artesà o dissenyador tens el 20% de descompte

ESCRIU-ME PER MÉS INFORMACIÓ: theglassapprentice@gmail.com

VIDRE BUFAT

 

The glass apprentice  és la marca  del jove dissenyador en vidre bufat, Pròsper Riba Vilardell.  Hi va somiar en els imponents boscos de Bohèmia quan estava immers en un intens aprenentatge. El projecte es feu realitat molt aviat i  és des d’aquesta marca que dissenya, realitza i distribueix les seves creacions.

Pròsper per via paterna prové d’una nissaga d’artistes catalans que s’ha dedicat durant generacions a l’escultura, la literatura,  la música o la orfebreria, alguns dels quals han deixat empremta en les seves respectives generacions. La seva mare, directora d’escena, li va regalar el nom del protagonista de The Tempest de Shakespeare.

Es formà al Col·legi Alemany de Barcelona i més tard, a l’Escola Massana en disseny.

Fou allí on va descobrir el vidre bufat, iniciant un periple d’aprenentatge per diverses escoles i tallers:  Estats Units  (Penland School of Craft), Bèlgica (Provincial Archeological Museum), Suïssa (Glassworks Matteo Gonet), Austria (Glashütte Comploj) i  França (JMW_Studio i Fluïd), i de forma molt especial, a la Glasfachshule Zwiesel i a Bild-Werk (Alemanya), bressol de l’art contemporani en vidre. També ha participat en exposicions col·lectives com a «GAS Student Exhibition: A Showcase of Emerging International Talent», Morean Arts Center, St. Petersburg, Florida, USA i «Glas unter freiem Himmel», Eisch Gallery, Frauenau, Alemanya.

El vidre líquid o  en estat viscós és la matèria amb la qual expressa les seves emocions, els seus processos vitals i la seva visió del cosmos.

Li interessa el vidre en color, la geometria, i el domini i la transformació de l’esfericitat primària del vidre bufat en altres formes i volums. Els seus dissenys van de la profunditat a la diversió,  de la lleugeresa a la bellesa i a l’harmonia. En ell s’uneixen l’esperit mediterrani creatiu i lúdic,  i la disciplina tècnica del nord d’Europa i de Bohèmia, en particular.

L’elecció de The glass apprentice no és casual. L’art del vidre és una tècnica ancestral  i el seu aprenentatge ha estat considerat fins fa pocs anys com un procés iniciàtic en que, el primer grau era el de l’Aprenent i el  segon el de Mestre. Escollint aquest nom, Pròsper vol expressar que és un aprenent que no vol deixar de ser-ho en la mesura que l’experimentació i l’aprenentatge conformen el nucli de la seva filosofia i del seu obrar.

Organizers

Associació Catalana de les Arts del Vidre

Carrer Saleta 14, 08028 Barcelona

associaciocatalanaartsvidre@gmail.com

667887399

https://acav.cat/

About the Organizers

L’Associació Catalana de les Arts del Vidre, és una entitat sense ànim de lucre que vol reunir a tots els artesans, artesanes i artistes professionals del món del vidre. La tradició vidriera a Catalunya és llarga, i per tant, som hereus d’una forma particular de veure i viure el vidre; forma part de la nostra identitat. És per això que volem donar al treball en vidre, en qualsevol de les seves vessants, la importància que realment té. Reivindiquem el valor tant artesà com artístic dels vidriers i vidrieres que desenvolupen el seu treball arreu de Catalunya.

How to Register?

+INFORMACIÓ

theglassapprentice@gmail.com

Contact Information

associaciocatalanaartsvidre@gmail.com

Visited 116 times, 1 Visit today

Leave a Reply

Related Event

Sala La Mirona, Carrer d'Amnistia Internacional, 17190 Salt, Girona, Espanya

23/04/2022

Manel a la Sala lamirona de Salt (Girona) Per Sant Jordi a les 23:00h. Després d’assolir el número 1 a les llistes de vendes (físic i streaming)… Llegeix més…

FiraTàrrega - Fira de Teatre al Carrer, Plaça de Sant Antoni, 1, 25300 Tàrrega, Espanya

13/04/2022 To 22/05/2022

Obert el termini d’inscripció de parades (del 13 d’abril fins al 22 maig) al Mercat de Paradistes de FiraTàrrega 2022 per la Fira de setembre! Aquest mercat,… Llegeix més…

Sant Feliu Sasserra, Spain

01/11/2022

6:00 To 20:00

Obertes les inscripcions per participar com a paradista, a la XXIII Fira de les Bruixes de Sant Feliu Sasserra, el proper 01/11/22. Podeu presentar la vostra sol·licitud… Llegeix més…