Sense Paga Ningú Paga! de Dario Fo a Manacor

16/04/2023

16/04/2023

19:00 A 21:00

Carrer de les Coves dels Hams, 4, Manacor, Espanya

https://lafornal.cat/

971 847 353

are you going to attend Sense Paga Ningú Paga! de Dario Fo a Manacor?
Yes, I am  No one is attending yet.

Event Descripció

Sense paga ningú paga! ACTUACIÓ ESPECIAL a la Sala La Fornal de Manacor, el 16/04/23 a las 19:00 h. Per la Cia. Estudi Zero Teatre.

Set actors donen vida als diferents personatges amb jocs d’equívocs que recorden un vodevil contemporani. També amb moments de participació i proximitat, i jocs inspirats en el clown o la farsa.

Sense Paga Ningú Paga!

Sense Paga Ningú Paga! Basada en fets reals. Aquesta obra teatral conta una història que va ocórrer a Itàlia en relació a un supermercat. Així degut a una crisi que van patir (semblant a la dels darrers temps), els preus pujaren de manera escandalosa i els productes bàsics quedaren fora de l’abast de la classe obrera, que a més veia els seus salaris minvar. Finalment, es van revolucionar. Cosa que va provocar la reacció de la policia civil i local.

A l’obra algunes persones es revolten al supermercat del barri i se’n duen alguns productes sense pagar. N’Antònia és una d’elles, i també està orgullosa d’haver-ho fet. L’únic problema és el seu home, que com ell mateix assegura, prefereix “morir de fam que robar una barra de pa”. Per aquesta raó, es veu envolta en un munt de gracioses situacions que compartirà amb na Marga, la seva jove amiga. Sopes de menjar de canari amb caps de conill congelats, intercanvis d’embarassos i moltes altres més coses.
Sense Paga, Ningú Paga! representa un teatre social, popular, i polític… fins i tot èpic segons el mateix Fo arrelat en la més profunda tradició mediterrània, un teatre que beu del bufó i del clown i que entronca directament amb la commedia dell’arte com una joglaria contemporània Amb un esperit rebel i crític, que defensa les classes més desfavorides davant l’opressió del poderós.

El muntatge que ara presentam, Sense Paga Ningú Paga!,  té un contingut de revolució quotidiana i senzilla.

Creat en els anys setanta, va se revisat pel mateix Fo a finals del 80 i encara ara, per desgràcia manté intacta la seva vigència.

En una societat, on les diferències són de cada vegada més grans i on la recuperació econòmica és cosa només dels grans empresaris i de la banca, i a on els poderosos ho són de cada dia més i on les desigualtats s’accentuen paorosament, amb uns índex de pobresa que fan feredat, en un moment on es manté una política europea comuna a favor de les retallades i contra els drets humans més elementals, un muntatge com Sense Paga, Ningú Paga! representa un cop d’aire fresc, un espitjada cap a una sortida revolucionaria i sincera.

Aquest muntatge està concebut com un teatre pobre per als pobres. Quan els preus pugen i no així les nòmines, Fo reivindica un teatre amb una funció política incitant a la desobediència civil.

Usant un llenguatge planer, casolà però sense caure mai dins la vulgaritat, crítica els vicis del poder: la prepotència, la hipocresia, la violència, els tòpics i la retòrica, la burocràcia i la violència del
capitalisme…

Un teatre que fa riure , però que també provoca, fa pensar, fa sentir calfreds, et pot deixar perplex,… però sempre et diverteix i la rialla et sacseja la consciencia.. Un teatre que qüestiona de manera de vegades desesperada problemes bàsics de la nostra crònica diària

Gestió i Producció: Estudi Zero Teatre, Antònia Beltran i Pepa Ramón.

Dramatúrgia i direcció: Pere M. Mestre.

Intèrprets: Pepa Ramon, Lourdes Erroz, Pere Mestre, Dominic Hull, Joan Pere Zuazaga, Laura Dalmau i Jaume Sastre.

La crítica ha dit:

SENSE PAGA NINGÚ PAGA!

Embarassos que no ho són, morts que no ho acaben d’estar, policies per triplicat, lladres morts de gana, proletaris extremistes amb problemes ètics i conviccions relatives amb alternatives, revolució social de supermercat, vaguistes i esquirols d’una crisi d’ombra allargada. Dario Fo en estat pur i en clau de vodevil, delirant, però com sempre font torrencial de material de denúncia per a franctiradors sociopolítics; crític, àcid, incisiu, demolidor amb els poders fàctics, amb el sistema… anarquia. Crònica social i política despietada, des de la broma, la caricatura, la paròdia, la pallassada, però càustica com sempre, com mai. Amb Fo rep tothom i gaudim tots. I Estudi Zero se l’en duu cap al terreny de la bufonada, la barrabassada, l’embolic dialèctic i l’embull escènic, i es deixa portar pel ritme que marca el mateix text, convenientment adequat i actualitzat, i farcit de moments còmics realment efectius…

Javier Matesanz, Fancultura, 11-03-18

Organizers

La Fornal d’Espectacles, S.L.

C/ Coves dels Hams, 4, 07500, Manacor

lafornal@lafornal.cat

971847353

https://lafornal.cat/

About the Organizers

La Fornal d’Espectacles hem rebut tot el bagatge de la nostra formació de gestió i artística de més de 25 anys. La nostra companyia divideix les seves seccions en espectacles per adults, espectacles infantil i juvenils, serveis tècnics i la gestió d’esdeveniments o de la nostra pròpia sala, La Fornal, un espai de suport a la creació que des de la nostra direcció vol un procés autogestionat per part d’aquells artístics que s’hi vinculin

La Sala La Fornal, sòcia de la Red de Teatros Alternativos, està localitzada al Carrer Coves del Hams 4 de Manacor (a 200 m escassos del Teatre Municipal). És de fàcil accés a través de les vies de comunicació principals de Manacor ja que està a una travessia de l’avinguda del Parc on es troba el teatre municipal de Manacor.

L’espai que ocupa el local apte per espectacles teatrals és de 180 mts quadrats als que s’han de sumar un hall amb un petit bar, i una biblioteca.

La sala polivalent on es realitzen els espectacles té una capacitat de 50 espectadors i està dotada amb il•luminació professional de baix consum.
A més de totes aquestes facilitats trobam també a l’espai un vestidor i l’oficina de gestió de La Fornal d’espectacles.

How to Register?

ENTRADES

Contact Information

lafornal@lafornal.cat

Visited 112 times, 2 Visits today

Leave a Reply

Related Event

Moll de la Fusta, Barcelona, Espanya

05/01/2023 To 27/01/2023

8:00 To 23:59

Obertes les inscripcions per a sol·licitar participar com expositor a La Setmana 2023 Obertes les inscripcions per a participar com expositors a la propera edició de La… Llegeix més…

Oficina Ciutadana de la Cultura (antiga Tiquet Rambles), La Rambla, Barcelona, Espanya

09/01/2023 To 26/01/2023

La Convocatòria General de Subvencions 2023 inclou 17 programes culturals Les activitats i projectes per als quals se sol·licitin s’han d’iniciar i acabar, per tant, dins l’any… Llegeix més…

c. Jaume Pons i Marti, 17004, Girona, Espanya

21/01/2023

WALT WEISKOPF QUARTET el dissabte 21 gener a les 22 h al Sunset Jazz Club Amb Walt Weiskopf saxo, Carl Winther piano, Andreas Lang contrabaix i Anders Mogensen bateria Walt Weiskopf és un… Llegeix més…