Ultra Clean Marathon (UCM) es correrà l’11 de juny

11/06/2022

11/06/2022

8:00 A 20:00

Terrassa

https://ultracleanmarathon.cat/ca/

Gratuït

605 56 11 37

Event Descripció

L’Ultra Clean Marathon (UCM) és un gran repte esportiu i ambiental. Vol activar la consciència ambiental entre les persones esportistes, i apel·lar a la seva capacitat d’acció per la natura.

Per això l’Ultra Clean Marathon és una cursa on es corre, es recullen residus abandonats als espais naturals (plogging)es coneixen els problemes ambientals en cada punt d’avituallament i es dóna l’import de les inscripcions a projectes de conservació de la natura i defensa del medi ambient.

A més a més, la cursa s’organitza de forma sostenible per contribuir a promoure les curses i activitats esportives, solidàries i alhora sostenibles.

El 2022 l’UCM es correrà l’11 de juny

L’UCM té, doncs, un objectiu solidari, que busca la donació econòmica a projectes de conservació de la natura a Catalunya, un objectiu educatiu, relacionat amb l’educació ambiental, i un objectiu social, que apel·la a la necessària participació de totes les persones en la protecció del medi ambient a través de l’esport sostenible.

UNA CURSA SOSTENIBLE

L’UCM neix des del tercer sector ambiental, i porta incorporada a la seva gènesi la sostenibilitat. L’esdeveniment ha estat dissenyat integrant les variables ambientals en cada aspecte de la competició. S’aplica un pla de gestió ambiental seguint. “La Guia de bones pràctiques en l’organització i celebració de curses i marxes per muntanya” de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Amb l’assessorament del Club EMAS que ha aportat experiències de la certificació EMAS de qualitat ambiental.

Es destaquen elements com l ’absència de cintes de senyalització de plàstic; l’adopció dels tracks disponibles a l’aplicació del Cartogràfic Instamaps (per a GPS i Catalunya Offline) i l’ús de garrafes d’aigua, gots reutilitzables i aliments ecològics en els punts d’avituallament.

Powered by Wikiloc

Ultra Clean MarathonUltra Clean Marathon

Organizers

ULTRA CLEAN MARATHON

Carrer de la Sagrada Família, 7, 08500 Vic, Barcelona

info@ultracleanmarathon.cat

605 56 11 37

https://ultracleanmarathon.cat/ca/

About the Organizers

L’ULTRA CLEAN MARATHON  l’organitzem conjuntament la Xarxa per a la Conservació de la Natura, l’Agència de Residus de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya .

Durant la cursa els participants recolliran residus mentre corren per espais naturals, tot augmentant el seu compromís en la cura del medi ambient.

Amb l’ULTRA CLEAN MARATHON unim dos grans esdeveniments ambientals anuals com són el Let’s Clean Up Europe i la Setmana de la Natura. Aquests esdeveniments tenen com a objectiu principal conscienciar a la ciutadania sobre la importància de conservar els espais naturals i la necessitat de retirar els residus abandonats en aquests espais.

 

How to Register?

COM PARTICIPAR

L’Ultra Clean Marathon ofereix diverses fórmules per implicar-se. Les trobareu a continuació.

Contact Information

info@ultracleanmarathon.cat

Visited 268 times, 4 Visits today

Deixa un comentari

Related Event

Cal Figarot - Castellers de Vilafranca, Carrer del General Prim, 11, 08720 Vilafranca del Penedès, Espanya

06/04/2022 To 28/10/2022

20:30 To 22:30

Tothom hi és benvingut Els Castellers de Vilafranca som una colla oberta i on tothom hi té cabuda. Si sempre has volgut fer castells però mai has… Llegeix més…

L’HORT D’ESTIU

Jardí Botànic de Sóller, Ma-10, Port de Sóller, Espanya

18/02/2023

10:00 To 14:00

L’HORT D’ESTIU: Taller per a l’autosuficiència, el proper 18/02/23 a Sóller de 10:00 a 14:00 h. JARDÍ BOTÀNIC DE SÓLLER es va iniciar l’any 1985 i va… Llegeix més…

FESTES DEL C/ DE LA RIERA

Plaza Gaudí. La Vieja, Plaça Antoni Gaudi, Vic, Espanya

28/05/2022

17:00 To 23:30

FESTES DEL C/ DE LA RIERA:  28ª TROBADA DE GEGANTS (En cas de pluja, a La Central) A la trobada de gegants amb motiu de les Festes… Llegeix més…