XXIII Fira de les Bruixes, Sant Feliu Sasserra, 01/11/22

01/11/2022

01/11/2022

6:00 A 20:00

Sant Feliu Sasserra, Spain

https://firabruixes.cat/

34 938819011

Event Descripció

Obertes les inscripcions per participar com a paradista, a la XXIII Fira de les Bruixes de Sant Feliu Sasserra, el proper 01/11/22. Podeu presentar la vostra sol·licitud entre el 20 de juliol i el 3 d’octubre de 2022.

Les persones interessades a participar a la XXIII Fira de les Bruixes han de presentar la seva sol·licitud en els termes establerts en aquestes bases.

XXIII Fira de les Bruixes

Tipologia de parades: Només podran participar a la XXIII Fira de les Bruixes les parades que tinguin cabuda en una de les categories següents:

  • Tipus I: Venedors d’artesania i regal
  • Tipus II: Expositors de productes i serveis esotèrics o relacionats amb la bruixeria
  • Tipus III: Venedors d’alimentació per emportar: xurreries, creperies, pizzeries…

Dimensions i ubicació de les parades:

En el cas de parades de més de 3 metres de fondària, es podran autoritzar en funció de les possibilitats d’instal·lació que permeti l’espai públic disponible. Caldrà indicar-ho a al formulari de sol·licitud.

L’organització ubicarà les parades en l’espai destinat a la instal·lació de les parades en funció de la tipologia de la parada i la dimensió.

Els expositors rebran un correu electrònic amb indicació del número i posició de la parada almenys una setmana abans de la celebració de la fira.

La reserva del lloc assignat per a la parada es mantindrà fins a les 7 del matí del dia 1 de novembre. A partir d’aquella hora es redistribuiran els espais que hagin quedat lliures.

Anirà a càrrec de cada expositor la instal·lació de la parada o estand, així com la llum, l’aigua o el material que necessiti.

Data i horaris de la XXIII Fira de les Bruixes: La Fira tindrà lloc el dimarts 1 de novembre de 2022.

Horari de muntatge: de 6:00h a 8:00h
Horari de venda: de 8:00h a 20:00h
Horari de desmuntatge: a partir de les 20:00h

Cal respectar els horaris de muntatge, venda i desmuntatge de les parades.

Presentació de sol·licituds:

Les sol·licituds s’han de presentar mitjançant el formulari que trobareu a continuació, adjuntant la documentació establerta en aquestes bases.

El termini de presentació de la sol·licitud és del 20 de juliol al 3 d’octubre de 2022.

No s’admetrà ni es tramitarà cap sol·licitud de parada de venda que s’hagi presentat fora del termini esmentat.

L’organització es comunicarà amb els sol·licitants mitjançant l’adreça de correu electrònic proporcionat en el formulari d’inscripció.

Selecció

Un cop finalitzat el termini d’inscripció, l’organització seleccionarà els expositors que participaran a la fira en atenció al compliment de l’aportació de la documentació obligatòria presentada, la valoració de la documentació opcional aportada i la idoneïtat dels expositors en relació a les ubicacions i les places disponibles.

Es respectarà l’antiguitat de les parades sempre i quan hagin mostrat respecte per les bases establertes en les edicions anteriors.

Les sol·licituds que hagin quedat excloses però que no hagin estat seleccionades constituiran una llista de reserva per a possibles renuncies.

Organizers

Comissió Fira de les Bruixes - Ajuntament de Sant Feliu Sasserra

Pl. Major, 1 – 08274 – Sant Feliu Sasserra (Barcelona)

firabruixes@gmail.com

34 938819011

https://www.santfeliusasserra.cat/

About the Organizers

logo-cib-web-300

 

El Centre d’Interpretació de la Bruixeria es troba a la primera planta del Centre Cultural Ca les Monges, al carrer Catalunya número 1 de Sant Feliu Sasserra des de l’1 de novembre de 1998 i vol oferir una explicació general del fenomen de la bruixeria centrant-se en l’estudi del fenomen de la Catalunya del segle XVII i concretament en els casos específics de les dones del Lluçanès processades per bruixeria al mateix poble.

 

La bruixeria, indestriable de la màgia i dels poders sobrenaturals, s’ha utilitzat històricament per a descriure un seguit de pràctiques tant benèfiques com malèfiques que han permès explicar els esdeveniments inexplicables als ulls humans del moment i alhora reafirmar una cultura o unes creences respecte unes altres, essent la bruixeria la cultura residual.

 

Davant la impotència dels humans davant de fenòmens de gran volada com les tempestes, malalties, epidèmies, infertilitat o discapacitats, entre d’altres, i havent adjudicat la responsabilitat de les desgràcies a les bruixes, també s’han elaborat diverses creences entorn a rituals i elements de protecció (amulets) del mal. També en trobareu alguns exemples al Centre d’Interpretació de la Bruixeria.

 

Un racó destinat a les herbes remeieres (medecina tradicional) ens fa pensar en la relació de les pràctiques màgiques amb la sanació i els diferents mètodes de curació. En com s’han relacionat històricament la bruixeria, la màgia, les pràctiques de cura, el món de les creences i les dones.

 

Us oferim una visita guiada però amb elements manipulatius per tal d’aproximar-vos de manera teòrica i pràctica en el fenomen de la bruixeria i de la medecina tradicional basada en les herbes remeieres. A partir d’un joc interactiu podreu descobrir o avaluar els vostres coneixements sobre les propietats curatives de les herbes remeieres més destacades, així com observar-les i tocar-les per conèixer el seu aspecte.

 

Per acabar la visita, un audiovisual a escollir entre dos us acabarà de situar en l’època i en el fenomen.

Per una banda, un audiovisual dedicat al públic adult us posarà en escena un dels judicis per bruixa a una dona que es va dur a terme a Sant Feliu Sasserra durant el segle XVII. El fet de conservar els documents íntegres ens ha permès reproduir fidelment l’interrogatori, la tortura i la confessió de Caterina Trenca.

Per altra banda, un segon audiovisual permetrà als més petits conèixer una dona que els explicarà de manera molt propera el fenomen de la bruixeria.

 

Horaris

Dissabtes i diumenges de 9h a 13h.

Per a grups, també entre setmana però amb reserva prèvia a una setmana vista.

Visita completa l’últim diumenge de cada mes.

How to Register?

Contact Information

firabruixes@gmail.com

Visited 191 times, 1 Visit today

Deixa un comentari

Related Event

Campredó, Espanya

08/07/2022 To 10/07/2022

La 14a edició de MESTRÀLIA se celebrarà els dies 8, 9 i 10 de juliol a Campredó. Enguany, MESTRÀLIA, recupera el format habitual i ve carregada de… Llegeix més…

Palacio Victoria Eugenia, Plaça de Carles Buïgas, Barcelona, Espanya

26/05/2023 To 28/05/2023

11:00 To 23:00

El dies 26, 27 i 28 de maig celebrarem la XI Edició del BBF Barcelona Beer Festival a la fira de Barcelona – Montjuïc. Dv. 26 de…

CURS INTENSIU DE BRIOIXERIA ARTESANA

C/ de Pau Claris, 141, Barcelona, Espanya

22/05/2023 To 02/06/2023

8:00 To 15:00

CURS INTENSIU DE BRIOIXERIA ARTESANA IMPARTIT PER TONY VALLS DESTINATARIS El CURS INTENSIU DE BRIOIXERIA ARTESANA s’adreça a  persones interessades en formar-se professionalment en el sector de… Llegeix més…