L’HORT D’ESTIU: Taller per a l’autosuficiència, a Sóller

18/02/2023

18/02/2023

10:00 A 14:00

Jardí Botànic de Sóller, Ma-10, Port de Sóller, Espanya

https://jardibotanicdesoller.org/lhort-destiu-taller-per-a-lautosuficiencia/

20 €

971 63 40 14

https://www.youtube.com/live/9g6ZswRHfHA?feature=share

Event Descripció

L’HORT D’ESTIU: Taller per a l’autosuficiència, el proper 18/02/23 a Sóller de 10:00 a 14:00 h.

JARDÍ BOTÀNIC DE SÓLLER es va iniciar l’any 1985 i va ser obert al públic l’any 1992. Com a centre de conservació, recerca i aprenentatge de la flora mediterrània i especialment de la flora baleàrica.

L’HORT D’ESTIU: Taller per a l’autosuficiència amb Llorenç Payeras que tindrà lloc al Jardí Botànic de Sóller el 18 de febrer de les 10 a les 14h. En aquest taller aprendrem a preparar planters d’hortalissa i el terreny per a l’hort, ens familiaritzarem amb la rotació i l’ associació de cultius i els seus beneficis i la importància de la diversitat biològica a l’hort.

Les places a L’HORT D’ESTIU són limitades.

Període d’inscripcions:

  • Membres patrocinadors FJBS-MBCN i socis/es AMBCN: Del 1 al 3 de febrer (15€)
  • Públic en general: A partir del 4 de febrer (20€)

 

Llorenç Payeras: «A les Balears hi ha tanta riquesa vegetal com a la resta de l’Estat»

Entrevista publicada al diari Última Hora el

Les Balears, encara que a simple vista no ho sembli, són un territori amb un nivell molt alt de riquesa de biodiversitat domèstica. fins al punt que els experts apunten que «hi ha tanta riquesa a les Illes com a la resta de l’Estat espanyol junt». Així ho assenyala Llorenç Payeras. I és que aquest juntament amb Jaume Falconer s’han convertit en dos bons coneixedors i investigadors d’aquesta biodiversitat.

Des de fa més de 20 anys han col·laborat. Escrivint i fotografiant per preservar i donar a conèixer el patrimoni cultural i natural de les Illes. Mentres que Payeras aporta el seu gran coneixement sobre les nostres terres i camps. ja que també és enginyer tècnic en direcció i gestió d’empreses agràries i figura important en la preservació d’espècies vegetals i animals locals. Falconer, és dissenyador de la Universitat de les Illes Balears. I gran valedor de la figura de Ramon Llull, il·lustra i complementa el treball de Payeras.

Durant tots aquests anys han fet nombrosos estudis i publicacions.

Fa unes quantes setmanes ha sortit a la venda el segon tom de l’Inventari de les varietats vegetals tradicionals de les Illes Balears. D’una futura col·lecció programada de deu números. «El primer tom, de fa vuit anys, el dediquem als fruiters de la subfamília de les melòidies de Mallorca (poma, perera, codonyat, nisprer, atzeroler, servera i cirerer de pastor)». Ara, aquest segon tom el dediquen a la subfamília de les prunoidees (albercoquer, prunera, presseguer i cirerer). “En aquest grup també es podria incloure l’ametller, encara que per les seves múltiples varietats i característiques, hem considerat que li podem dedicar un tom exclusiu”.

«Cada tom -assenyala Payerases una exhaustiva recerca documental i de camp de cadascuna de les varietats que s’han conservat». De moment, han començat per Mallorca, tot i que la col·lecció contempla catalogar les que hi ha a les altres illes: Menorca, Eivissa i Formentera. «El fet de ser plurinsular fa que cadascuna de les Illes tingui les seves pròpies varietats característiques i això dóna una riquesa en biodiversitat molt important», explica Payeras.

El treball de catalogació és laboriós i així ho explica Payeras, «inventariem totes les varietats possibles, principalment fem una recerca de les antigues. Com són morfològicament, per què s’empraven i si tenen particularitats. Fem fotos detallades de les fulles, els fruits, si hi ha una altra localitat o zona on la mateixa varietat la coneixen amb un altre nom; intentem deixar reflectides el màxim de dades possibles».

Ara, ja estan treballant amb el tercer volum, dedicat a la subfamília dels cítrics i en què inclouran les oliveres. A més d’aquesta col·lecció, entremig, han anat editant altres publicacions sobre races autòctones d’animals

Organizers

Jardí Botànic de Sóller

Ctra. Palma-Port de Soller, Km 30,5

jbs@jardibotanicdesoller.org

971 63 40 14

https://jardibotanicdesoller.org/

About the Organizers

JARDÍ BOTÀNIC DE SÓLLER

El Jardí Botànic de Sóller es va iniciar l’any 1985 i va ser obert al públic l’any 1992 com a centre de conservació, recerca i aprenentatge de la flora mediterrània i especialment de la flora balear.

L’abril de 1997 es va constituir en fundació, de la qual en són patrons el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca, l’Ajuntament de Sóller, la Universitat de les Illes Balears, la Fundació “SA NOSTRA” Caixa de Balears, la Asociación Ibero-Macaronésica de Jardines Botánicos i l’Associació Museu Balear de Ciències Naturals.

El 2020 es va incorporar el Museu Balear de Ciències Naturals i es van modificar els estatuts. La nova fundació passà a anomenar-se Fundació Jardí Botànic de Sóller – Museu Balear de Ciències Naturals.

How to Register?

Públic en general: A partir del 4 de febrer (20€)

INSCRIURE’S

Contact Information

jbs@jardibotanicdesoller.org

Visited 126 times, 1 Visit today

Leave a Reply

Related Event

La Nou de Berguedà, Espanya

06/12/2022 To 10/01/2023

Convocades les proves d’accés per a monitors i instructors d’excursionisme L’Àrea de Formació i l’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM) de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) convoquen.… Llegeix més…

Carrer de l'Anoia, Castellar del Vallès, Espanya

19/03/2023

10:00 To 19:00

 L’Institut de Jardineria i Agricultura Les Garberes, us convida el proper 19 de març, a la 1a FIRA DE PLANTES DEL SEGLE XXI. A Castellar del Vallès… Llegeix més…

Llúdriga a l’Estany de Banyoles

Estany de Banyoles, Espanya

17/11/2022 To 18/11/2022

Limnos organiza enguany la quinzena edició del cens amb la intenció de seguir recopilant informació de la presència de la Llúdriga a l’Estany de Banyoles. Llúdriga a… Llegeix més…