FESTES DEL C/ DE LA RIERA A VIC EL 28 DE MAIG

28/05/2022

28/05/2022

17:00 A 23:30

Plaza Gaudí. La Vieja, Plaça Antoni Gaudi, Vic, Espanya

http://webs2.xadica.cat/gegantsriera/

Gratuït

Event Descripció

FESTES DEL C/ DE LA RIERA:  28ª TROBADA DE GEGANTS (En cas de pluja, a La Central)

A la trobada de gegants amb motiu de les Festes del C/ Riera i adjacents gaudirem amb la participació de les colles de

17 h Plantada de gegants
18 h Cercavila pels carrers del centre històric
19.30 h Gran mostra de balls de les colles i lliurament del record
21 h Botifarrada oberta a tothom
22-23.30 h Concert de Lád Cúig, punk-rock d’arrel celta

Organizers

Gegants del carrer de la Riera

Carrer de les basses, 3 Plaça Gaudí Vic Barcelona 08500

http://webs2.xadica.cat/gegantsriera/index.php/contacta

http://webs2.xadica.cat/gegantsriera/index.php/265-festes-del-carrer-de-la-riera-2022

About the Organizers

L’any 1994 els veïns del carrer de la Riera de Vic van crear l’associació. Van construir amb molt d’esforç una parella de gegants, tres gegantons per canalla, capgrossos i una colla de grallers.

Des de llavors s’ha intentat amb més o menys impuls potenciar la colla i participar en festes de la ciutat i d’arreu de Catalunya.

El 30 d'abril de 2011 la continuïtat de la associació queda reforçada amb el bateig de la nova parella de gegants pubills de la ciutat de Vic. I el 18 de maig de 2013 es bategen els gegants petits de la ciutat de Vic, rèplica dels gegants de la Ciutat.

Actualment som un grup d’aproximadament setanta persones entre nens, adults i gent gran. També comptem amb una colla de més de quinze músics entre els quals hi ha grallers, percussionistes i d’altres músics amb instruments típics d’aquestes festes.

Com a mostra de la nostra activitat, durant l’any participem en més d’una quinzena de trobades i festes majors d’arreu de Catalunya.

A finals de maig, en el marc de les festes del barri del carrer de la Riera, som amfitrions d’una trobada de colles geganteres de Catalunya. I ens fem càrrec, junt amb la comissió de festes del carrer, de l'organització de la trobada, del sopar per a totes les colles, els records de la diada, etc... També participem en tots els actes d’imatgeria festiva del programa de la Festa Major de la ciutat de Vic, inclosos els actes oficials com la baixada a Ofici per St. Miquel dels Sants.

Precisament, l’any 2013 els nostres gegants pubills i els gegants petits, van ser declarats figures oficials de la ciutat de Vic. Des de llavors, formem part del protocol de Festa Major i participem en els actes més solemnes d’aquestes celebracions.

Des dels nostres inicis i fins a l’actualitat, la nostra tasca està centrada en fer conèixer, fer créixer i estimar la cultura popular catalana al nostre barri i a tota la ciutat de Vic. És un honor per nosaltres representar a la ciutat de Vic a totes les festes populars a les que participem, així com fer d’amfitrions a moltes altres entitats i associacions que ens visiten durant l’any.

Visited 276 times, 1 Visit today

Leave a Reply

Related Event

Carrer de les Coves dels Hams, 4, Manacor, Espanya

16/04/2023

19:00 To 21:00

Sense paga ningú paga! ACTUACIÓ ESPECIAL a la Sala La Fornal de Manacor, el 16/04/23 a las 19:00 h. Per la Cia. Estudi Zero Teatre. Set actors…

Auditori de Cornellà, Carrer Albert Einstein, 51, Cornellà de Llobregat, Espanya

21/10/2023

18:00 To 19:00

Arriba a L’Auditori el clàssic La del manojo de rosas, una de les sarsueles més conegudes a nivell nacional. Amb text original i nova ambientació. Així al teu… Llegeix més…

Oficina Ciutadana de la Cultura (antiga Tiquet Rambles), La Rambla, Barcelona, Espanya

11/10/2022 To 24/02/2023

Es busquen projectes culturals per retornar la vida a locals tancats. L’Ajuntament de Barcelona obre una convocatòria destinada a captar projectes culturals per a 9 locals municipals… Llegeix més…