Skip to content

Delta Birding Festival‎ – El Festival Internacional d’Ornitologia del Delta de l’Ebre el 23, 24 i 25 de Setembre

#totagenda  #territori #ornitologia #delta

DBF 2016: 23, 24 i 25 de setembre
Reserva’t les dates!

Per tercer any consecutiu al Delta de l’Ebre, un dels espais naturals més importants de la Mediterrània Occidental, s’ofereix un programa d’activitats ampli i atractiu amb conferències, cursos, tallers, concursos, etc… acompanyat d’una gran fira de productes i serveis per als ornitòlegs i per a la gent que gaudeix de la natura en general.

El 2016 es presenta com la consolidació de l’únic festival ornitològic que es celebra a Catalunya. A més, continua essent l’únic festival a l’estat espanyol que destina el benefici econòmic de les entrades a projectes relacionats amb l’estudi i la conservació dels ocells i la natura. En aquesta edició es preveu recolzar una iniciativa amb projecció internacional finançant expedicions d’ornitòlegs d’arreu d’Europa per a que col·laborin en l’”Atles dels ocells nidificants d’Europa” (European Breeding Bird Atlas 2) prospectant regions de l’est d’Europa encara molt desconegudes i en les que a penes hi ha ornitòlegs locals.
El festival ha assolit un gran prestigi entre els ornitòlegs per la categoria dels seus ponents. Enguany comptarem amb la participació d’ornitòlegs de renom internacional com Lars Svensson, famós autor de la guia d’identificació d’ocells més usada de la nostra regió, Per Alström, expert mundial en taxonomia i evolució dels ocells, Vincent Bretagnolle, gran especialista en l’estudi de les aus marines més escasses del planeta  o Yossi Leshem, israelià que ha descobert els millors mètodes per evitar col·lisions entre ocells i avions que han minimitzat aquest tipus d’accidents i a la vegada han permès millorar protegir els ocells; juntament amb altres més propers com Gerard Bota, del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Juan Arizaga, de la Sociedad de Ciencias de Aranzadi, Beatriz Arroyo, de l’Instituto de Investigación en Recursos Cinegéticos o Borja Milá, del Museo Nacional de Ciencias Naturales,  entre d’altres.

També s’oferirà l’oportunitat excepcional de visitar la llacuna de l’Alfacada, el tresor més ben guardat del Delta de l’Ebre, on es gaudirà d’una demostració d’anellament, fer sortides per a principiants a l’entorn del festival, sortides amb vaixell a mar obert per a observar aus marines o pel riu Ebre tot descobrint una perspectiva diferent de les aus del Delta o participar en tallers de digiscoping, foto-trampeig, identificació auditiva, il·lustració d’ocells, caixes-niu i menjadores, …

DBF 2016 from Delta Birding Festival on Vimeo.

On es celebra?

El Delta Birding Festival es celebra a MónNatura Delta, un conjunt d’instal·lacions de la FCLP situades a la part inferior de la llengua del delta de l’Ebre, en un paisatge d’arrossars i llacunes molt característic i de gran riquesa en una de les zones humides més importants de l’Europa occidental. Terra i aigua s’uneixen i creen un escenari propici per a la concentració d’una fauna única i variada, sobretot d’aus aquàtiques.

La Fundació ha restaurat els terrenys de les antigues salines de la Tancada, amb una superfície de 41,2 hectàrees i ha creat un centre d’interpretació i una proposta d’activitats lúdiques i didàctiques que permeten conèixer de prop el valor d’aquesta àrea i que el visitant del Festival tindrà la oportunitat de visitar.

El Delta Birding Festival ocuparà aquestes instal·lacions de MónNatura Delta, aprofitant la infraestructura existent i afegint carpes per desenvolupar la majoria d’activitats i la fira comercial. Durant els dies del festival hi haurà una zona de restauració que oferirà plats típics del Delta, un ampli espai d’aparcament de vehicles amb una capacitat aproximada de 200 places i un servei de seguretat.


COM ARRIBAR

Qui ho organitza?

ORYX, la botiga de l’amant de la natura, és la impulsora del Delta Birding Festival que organitza conjuntament amb l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) i la Fundació Catalunya – la Pedrera (FCLP), entitats de reconegut prestigi dedicades a l’estudi i la conservació dels ocells i dels espais naturals.

En aquesta edició es preveu recolzar una iniciativa amb projecció internacional finançant expedicions d’ornitòlegs d’arreu d’Europa per a que col·laborin en l “Atles dels ocells nidificants d’Europa” (European Breeding Bird Atlas 2) prospectant regions de l’est d’Europa encara molt desconegudes i en les que a penes hi ha ornitòlegs locals.

El EBBA2 és un gran repte per a l’ornitologia europea ja que el seu objectiu és aconseguir dades essencials per a la ciència i la conservació de la natura. Es tracta d’un dels projectes de cartografia de la biodiversitat més ambiciosos que mai s’han afrontat.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

COMPRA ENTRADES

PLÀNOL DEL FESTIVAL

Seguiu i us agrada:

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: