Skip to content
S'Agenda

FIRA DEL FORMATGE ARTESÀ I DE PASTOR EL 25 d’ABRIL

FIRA DEL FORMATGE ARTESÀ

9a Fira del Maresme d’artesans del formatge i de pastor a Sant Pol de Mar

9a FIRA DEL FORMATGE ARTESÀ I DE PASTOR del Maresme

Vine a descobrir el món del formatge a una fira amb mesures anti COVID-19

FIRA DEL FORMATGE ARTESÀ I DE PASTOR. Fira que se celebra anualment l’últim cap de setmana del mes d’abril des de l’any 2012. I que a partir del 2018 inclou el concurs popular del millor Formatge de la Fira.                 
 Amb aquesta Fira pretenem donar a conèixer aquest meravellós i poc conegut món a la Fira del Formatge Artesà i de Pastor. La intenció és poder conèixer, de ben a prop, aquests Artesans i els seus productes, gent encantadora que estimen i viuen per allò que més els agrada, fer un bon formatge.
Per elaborar els seus formatges, hi ha qui té ramat propi, d’altres que compren la llet fresca a ramaders de tota confiança, però el més important, és la manera i l’amor amb què la treballen per aconseguir aquest producte final del qual tots podem gaudir.

9a FIRA DEL FORMATGE ARTESÀ I DE PASTOR del Maresme

Durant la FIRA DEL FORMATGE ARTESÀ I DE PASTOR es fan diferents tallers relacionats amb els formatges i els ramats.

Els quals, entre d’altres, ens permet conèixer la llet que es fa servir per elaborar els diferents tipus de formatges. Llet de cabra, d’ovella, de vaca i també ens permet conèixer els diferents tipus de qualls que es fan servir, qualls naturals, qualls artificials …

Paral·lelament a aquestes activitats, durant tot el cap de setmana que dura la Fira, es fan diferents tasts guiats a càrrec dels mateixos Artesans que, a part d’explicar-nos la seva elaboració, ens ensenyen les diferents maneres de degustar els seus formatges, ja sigui acompanyant-los d’un bon vi i/o cava i de fruites o melmelades.

També ens acompanya la música al migdia del dissabte i del diumenge. Així com en el sopar de tast de cantautor que fem el dissabte a la nit.
Finalment, volem destacar que des d’un bon inici, des de la primera edició, tenim tot el suport de la prestigiosa cuinera santpolenca, Carme Ruscalleda.

%d bloggers like this: