Skip to content

GOB:I CONGRÉS ECOTURISME A MALLORCA 23-25 DE GENER DE 2015

#CongressosTerricatTotcat

Programa provisional

Divendres, 23 de gener 2015
 
10:00-14:00. Recepció, registre i lliurament de documentació als inscrits


12:00-14:00. instal·lació de pòsters d’empreses ecoturístiques

14:00-17:00. Pausa

17:00-17:30. Benvinguda al Congrés i presentació del programa: El GOB i l’ecoturisme: motivacions i objectius. Maria Suau, Presidenta del GOB Mallorca.

17:30-18:30. Xerrada inaugural

18:30-20:00h: Taula Rodona: Recursos i potencialitats del Ecoturisme a les Illes Balears
– Montserrat Jaén Mercadal, Directora General de Turisme del Govern de les Illes Balears- Maties Rebassa, director del Parc Natural de s’Albufera de Mallorca- Arturo Kellner, president de ONE DMC, Associació d’empreses del sector DMC 

 
Dissabte, 24 de gener 201509:30-10:30. Ponència: Iniciativa ecoturisme I
“El nuevo turismo en Baleares: Actividades de Naturaleza”, Josep Camprubí, membre fundador de Wildlife Mallorca, empresa d’ecoturisme i turisme responsable, Mallorca.
 
10:30-11:30. Ponència: Iniciativa ecoturisme II
“Ecoturismo en el mar: avistamiento de cetáceos y snorkel”, Antonio Méndez Campuzano, patró de vaixell i soci fundador de la empresa Cetáceos y Navegación, projecte de caràcter eco-turista, formatiu i investigador en el medi marí, Ceuta.
 
11:30-12:00. Pausa – Cafè
 
12:00-12:50. Ponència : Espais naturals i empreses
“Parque Natural y empresa: una relación beneficiosa”, Javier Navarrete Mazariegos, Jefe de Servicio de Uso Público y Fomento Socioeconómico en los Espacios Naturales, Consejería de Medio Ambiente y Ordenación del Territorio de Andalucía.
 
12:50-13:40. Ponència: Iniciativa ecoturisme III
“Dos Manos”, Gabriel Morell i Brad Robertsson, socis fundadors de Ondine Scape, empresa  de busseig i conservació del medi marí, Mallorca.
 
13:40-14:30. Ponència: Iniciativa ecoturisme IV
“Birdwatching en Extremadura” Jesús Porras, promotor de Iberian Nature, empresa especialitzada en oferir serveis de guies ornitològics i de natura, Extremadura.
 
14:30-16:15. Dinar
 
16:15-17:15. Ponència: Eines de comunicació i difusió
“El ecoagroturismo: nuevas oportunidades para el medio rural”. Javier Tejera, responsable de comunicació i coordinació de projectes. Fundación Ecoagroturismo, Fundació per a la defensa del turisme rural, etnografía i medi ambient.
 
17:15-18:00. Col·loqui
“Iniciativa per a la creació d’una associació d’empreses d’ecoturisme.” Miguel McMínn, biòleg y Jesús Porras, soci fundador de Guidex, Associació Extremenya de guies ornitològics i de natura, Extremadura.
 
18:00 – 18:30. Explicació personalitzada dels pòsters d’empreses ecoturístiques
 
18:30-19:00: Cloenda del Congrés
 
21:00. Sopar de cloenda (opcional)
 
 
 
Diumenge, 25 de gener 2015
 
09:00 – 14:00 Volta guiada a la Serra de Tramuntana

 Inscripcions al I Congrés Ecoturisme a Mallorca 

http://www.gobmallorca.com/
alt
El GOB és una organització no lucrativa fundada l’any 1973. L’acrònim GOB sorgeix del nom original de Grup Ornitològic de Balears. Actualment, el nom oficial és Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa, encara que es mantenen les seves sigles originals
La nostra missió és la millora i conservació de les condicions mediambientals de les Illes Balears per tal d’aconseguir un entorn de sostenibilitat ecològica i social.
Els nostres objectius són:
La conservació dels espais naturals i les espècies de fauna i flora emblemàtics i amenaçats.
La preservació del territori, el paisatge, els recursos naturals com a eix del futur desenvolupament econòmic sostenible de les Illes.
La sensibilització i educació ambiental de la societat sobre els valors naturals de les Illes Balears, la seva fragilitat, i sobre els models sostenibles de desenvolupament.
Com treballem?
Actuam com a portaveus de la societat civil per conservar els valors ambientals de les Illes.
Realitzam projectes i iniciatives de conservació d’espais naturals i de la biodiversitat.
Treballam al costat de les persones amb l’educació, sensibilització i informació ambientals.
Mobilitzam la societat i actuem per evitar la destrucció del territori balear i contribuir al creixement sostenible.
Facilitam la participació de la societat i actuem per exercir el dret dels ciutadans a conèixer, opinar i participar en les decisions amb efectes ambientals i territorials.
A més a més de l’estructura de direcció i l’equip de treballadors,
El GOB són els seus socis
El GOB és una de les més grans associacions ecologistes de l’estat espanyol i la primera de les Balears. El nostre nivell de representativitat social ens dóna credibilitat i independència a l’hora d’actuar. Per ENFORTIR EL NOSTRE CLAM CADA SOCI ÉS FONAMENTAL i els nous socis SUMEN per donar força a la nostra veu.
El GOB són els seus voluntaris
La feina del GOB no seria possible sense els voluntaris. Centenars de persones ajuden a realitzar els projectes de sensibilització i educació ambiental, seguiment d’espècies i conservació d’espais naturals, a més de col·laborar en el desenvolupament de les nostres campanyes reivindicatives o participar en el dia a dia dels funcionament de la nostra entitat. L’acció voluntària és fonamental per enfortir la nostra tasca de defensa del medi ambient.
El GOB són els seus col·laboradors i simpatitzants
A més dels nostres socis, el GOB arriba a molts milers de persones que visiten el web, reben les nostres publicacions, participen en les activitats que organitzam, responen a les demandes de mobilització i aporten ajuda econòmica, donant així suport a la nostra actuació.

 
Joves del GOB és una agrupació de joves a partir de 16 anys lligada al GOB. Des de l’any 2001 a anat desenvolupant un seguit d’activitats relacionades amb al defensa del medi ambient, la terra i la cultura, com excursionisme, voluntariat ambiental, xerrades, i accions reivindicatives i pacífiques desenvolupades bé de forma autònoma o bé com a recolzament a les campanyes del GOB. Volen demostrar que els joves tenen interessos i són gent compromesa i implicada en les seves accions i idees.

http://www.gobmallorca.com/que-pots-fer/joves-del-gob.html

Grup Excursionista

1 de febrer: Excursió Puig de Sa Creu i el seu entorn (Lloseta) Guia Xisca Riera
http://www.gobmallorca.com/que-pots-fer/grup-excursionista.html#

Mallorca et necessita!

Els socis i sòcies són la base de la força del GOB en les seves accions i campanyes a favor del territori, els espais naturals, la biodiversitat i els valors ambientals de les Illes Balears. Ens donen representativitat social, fortalesa i independència.
Per reforçar la nostra incidència pública i avançar cap als nostres objectius necessitam el suport de més socis. La implicació de PERSONES COM TU és fonamental per a realitzar els nostres projectes i campanyes amb suficient autonomia econòmica. NECESSITAM EL TEU SUPORT.
Et recordam que el GOB no rep cap ajuda publica ni privada per a les seves campanyes reivindicatives.

Quant costa ser soci/sòcia del GOB?

Existeixen diferents quotes en funció del perfil i de les possibilitats de cada soci /sòcia. Les quotes es poden pagar mensualment, trimestral o anualment. Els socis solen domiciliar el seu rebut però si prefereixes pagar d’altra manera, posa’t en contacte amb nosaltres.
Quota individual

 • Menor de 18 anys: 1,5 € mensuals (18 € anuals).
 • De 18 a 23 anys: 3 € mensuals (36 € anuals).
 • Major de 24 anys: 5 € mensuals (60 € anuals).
Quota familiar
 • Un adult més infants: 6 € mensuals (72 € anuals).
 • Dos adults més infants: 10 € mensuals (120 € anuals)
Quota empresa
 • Tipus 1: 180 € anuals
 • Tipus 2: 360 € anuals
Si ja ets soci, aportes una quota superior i vols acollir-te a aquestes quotes, basta ens ho comuniquis. Evidentment t’agrairem que mantinguis la teva quota actual, o la incrementis si pots.
Però com que en el GOB no volem que la disponibilitat econòmica sigui una limitació per comptar amb tu, aquí tens altres dues opcions:
Quota de soci reduïda
 • Per respondre a la complicada situació econòmica dels darrers anys. Si et vols fer soci però en aquests moments no pots assumir la quota normal, aquí tens una opció: 2,5 € mensuals (30€ anuals). Si ja ets soci amb quota normal però en aquests moments no pots assumir-la, també et pots acollir a la quota reduïda (basta ens ho comuniquis).

Quota d’amic
 • Mentre et decideixes a donar-nos suport com a soci, atraca’ns a nosaltres amb aquesta modalitat. Volem comptar amb tu, i la disponibilitat econòmica no ha de ser un impediment. Tu decideixes quina quota vols pagar (i amb quina periodicitat: mensual, trimestral o anual).
Què es fa amb els meus diners?

El GOB destina íntegrament les quotes del GOB a desenvolupar les campanyes de protecció del territori i els projectes de conservació, ornitologia, educació ambiental i sensibilització.
L’entitat realitza anualment una auditoria de comptes per assegurar la transparència i rigor en la utilització dels fons que percep. La informació sobre l’estat dels comptes la pots trobar a la seva memòria anual.
Quins avantatges té ser soci del GOB?
A més de donar suport a l’entitat, ser soci/a del GOB et permet gaudir de certs avantatges:
 • Tindràs prioritat i descomptes en els nostres cursos i activitats. 
 • Un seguit d’empreses ofereixen descomptes als socis del GOB.
 • Tens a la teva disposició el Centre de Documentació Ambiental: biblioteca especialitzada en medi ambient amb servei de préstec, àrea de lectura, videoteca,…
 • Les quotes anuals i donatius tenen una desgravació del 25% del seu import en l’IRPF.
 • Tindràs dret d’assistència i vot a les assemblees de socis, on s’informa i debat sobre la activitat del GOB i on podràs expressar les teves opinions i suggeriments.
 • Et mantindrem informat de les nostres campanyes, activitats, accions de voluntariat, formatives, etc. Si vols rebre el nostre butlletí de notícies clica aquí

http://www.gobmallorca.com/que-pots-fer/fes-te-soci-a.html 

El 1973, un grup d’amants de la naturalesa, sobretot de les aus, va decidir crear una associació a les Balears per a fomentar el seu coneixement i conservació. Amb el temps, aquells entusiastes van adonar-se que per a preservar les aus calia cuidar també el seu entorn. Eren els anys del boom turístic, i es feia necessària una resposta per evitar que l’enlluernament pel negoci ràpid pogués posar en perill valors naturals únics.
Als anys 80 comencen campanyes històriques de protecció d’espais naturals amenaçats, i que avui són parcs naturals o espais protegits. El GOB d’aquells anys estava creixent, multiplicant el seu nombre de socis, i desenvolupant diferents programes (educació ambiental, biodiversitat, ordenació del territori, tasca jurídica) que no són més que estratègies combinades per a respondre a la cada vegada més complexa realitat, sense deixar de servir als fins originals: assegurar la conservació del patrimoni natural.
El GOB és avui una entitat professionalitzada, amb més de 20 treballadors i oficines a Mallorca, Menorca i Eivissa, i amb més de 5.000 socis que garanteixen la seva independència i avalen el seu rigor. El GOB afronta avui els nous reptes d’enfocar els nous fronts en la defensa ambiental, consolidar l’organització en un marc d’important canvi econòmic, i situar-se com a referent ambiental també en l’àmbit de les noves tecnologies de la comunicació.

 

El GOB fou declarat d’Utilitat Pública l’any 1985 per part del Consell de Ministres. A més a més ha rebut diferents reconeixements a la seva trajectòria, entre els quals podem destacar: Premi Nacional de Medi Ambient, Ministerio de Medio Ambiente, 1997Medalla d’Or de les Illes Balears, Govern de les Illes Balears, 2002Premi Ones, Fundació Mediterrània, 2006 – See more at: http://www.gobmallorca.com/el-gob/ahir-i-avui.html#sthash.EqrGVrJN.dpuf

%d bloggers like this: