Skip to content
S'Agenda

LES DONES I LA COVID-19

Acte en streaming.

07/05/2020 – 18:00. Organitza: Ateneu Barcelonès

Actualment, la majoria del personal sanitari del nostre país que s’ha hagut d’enfrontar a la pandèmia en primera línia de la catàstrofe són dones. Per què, doncs, els homes continuen ocupant la majoria dels llocs de responsabilitat?

Lluny del llenguatge bèl·lic, són l’empatia i la sinceritat, valors característics del lideratge femení, una eina clau per a la transmissió dels missatges relacionats amb la pandèmia? Per què alguns dels països que estan gestionant més encertadament la pandèmia del COVID-19 estan liderats per dones?

A més, és significatiu el nombre de casos de dones majors de 80 anys que han patit COVID-19 en soledat a casa, o bé en residències de la tercera edat on aquesta malaltia ha tingut un impacte molt greu. 

En aquest context, volem analitzar quin ha estat el lideratge polític de les dones durant la crisi sanitària que patim així com també, quin ha estat el paper de les dones treballadores durant la crisi i com aquesta ha afectat a les desigualtats de gènere i al desequilibri en les càrregues laborals i domèstiques.

Un nou acte del cicle “Dones a la palestra” que protagonitzarà Laura Borràs, portaveu de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats, professora de la Universitat de Barcelona, consellera de Cultura (2018-2019) i directora de la Institució de les Lletres Catalanes (2013-2018).

Presenta: Araceli Bruch Pla, vocal de la Junta Directiva de l’Ateneu.

%d bloggers like this: