Skip to content

Màgia d´Aigüestortes (4 dies). Ruta guiada

Descobrint el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i les precioses àrees lacustres d’Aigüestortes, Sant Maurici, Colomers i Travessani

Boí, Alta Ribagorça, Lleida

Hem definit un protocol de seguretat que seguirem en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Aquest estiu, Pirineus!

DATES PROGRAMADES

  • Del 02/07 al 05/07
  • Del 16/07 al 19/07
  • Del 04/08 al 07/08
  • Del 18/08 al 21/08
  • Del 01/09 al 04/09

PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquesta travessa de 4 etapes ens permet descobrir els dos sectors que formen el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici: el sector d’Aigüestortes (vall de Boí – Alta Ribagorça) i el sector de Sant Maurici (Valls d’Àneu – Pallars Sobirà). L’itinerari ens sorprendrà per la seva gran bellesa i pel paper protagonista de l’aigua i dels estanys d’alta muntanya en tot moment: descobrirem diversos conjunts lacustres preciosos! Aquesta és una proposta ideal per a persones amb una bona condició física però no requereix tenir experiència prèvia en alta muntanya. 

ORGANITZA: RUTES PIRINEUSDurant la ruta el panorama de tot el Parc Nacional d’Aigüestortes és meravellós: estanys d’alta muntanya, una gran riquesa vegetal i faunística, albes i postes de sol increïbles, valls d’origen glacial, grans muntanyes,… Alguns dels indrets que descobrirem són els següents: l’embassament de Cavallers, el massís de Besiberri, els estanys i les Agulles de Travessani, l’estany Negre, el circ de Colomers, l’estany de Sant Maurici, Amitges, Estany Llong, Aigüestortes,… 

Els tres refugis on pernoctarem estan ubicats en paratges d’una gran bellesa. Coneixerem com és la vida als refugis d’alta muntanya, uns establiments que més enllà d’oferir protecció i comoditat als excursionistes, tenen un paper molt rellevant en la conservació del medi natural. 

Finalment, cal destacar que accedirem al Parc Nacional per la Vall de Boí (Alta Ribagorça, Lleida). Aquesta vall està considerada una de les valls més boniques de tot el Pirineu: en un entorn natural excepcional podem admirar les conegudes esglésies romàniques de la Vall de Boí -declarades Patrimoni de la Humanitat per l’UNESCO-, caminar per agradables camins empedrats i visitar vuit preciosos nuclis de població entre els que destaquen Boí, Taüll, Erill la Vall o Barruera.RECORREGUT· Dia 1: Trobada a Boí amb el guia. Presentació de la ruta, revisió de material i desplaçament fins a l’embassament de Cavallers.

Embassament de Cavallers – Refugi Estany Llong.

Distància: 17 km | Desnivell: +700m/-400m | Temps efectiu: 6h | Temps d’activitat: 8h.

· Dia 2Refugi Estany Llong – Refugi de Colomers.

Distància: 16 km | Desnivell: +950m/-800m | Temps efectiu: 6:30h | Temps d’activitat: 8h.

· Dia 3Refugi de Colomers- Refugi RestancaOpció d’ascensió al pic de Montardo (2.837m).

Distància: 10 km | Desnivell: +1.050m/-1.200m | Temps efectiu: 7h | Temps d’activitat: 9h.

· Dia 4Refugi Restanca – Embassament de Cavallers.

Distància: 11 km | Desnivell: +600m/900m | Temps efectiu: 6h | Temps d’activitat: 8h.

Des de l’embassament de Cavallers, retorn a Boí.

Nota: L’itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l’estat del terreny.

FITXA RESUM

Durada de l’activitat: 4 dies – 3 nits

Exigència física: Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importanats. Es recomana haver realitzat alguna ruta de diversos dies prèviament.Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d’alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l’itinerari passem per alguns colls de muntanya a més de 2.500m d’altitud. Es recomana haver realitzat rutes per terrenys d’alta muntanya prèviament.

Distància: 54 km Desnivell acumulat: 3.300m

Època recomanable: De juny a octubre.

Hora i punt de trobada: 8:30h del matí a l’oficina dels taxis 4×4 del Parc a Boí (al costat de l’església romànica). A sota de la plaça hi ha un gran aparcament on es poden estacionar els vehicles. Des d’aquest punt ens desplaçarem amb cotxes particulars fins al punt d’inici de la ruta a l’embassament de Cavallers (aprox. 15 minuts).

Hora i punt de finalització: 17:30h de la tarda a Boí.

Material individual imprescindible: És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta. Jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).

Alimentació: Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques…). Els sopars, esmorzars i dinars (bosses de pícnic) ens els proporcionen als refugis.

Perfil del guia que realitzarà l’activitat: Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Nacional. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d’excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.ALGUNES COSES QUE T’EXPLICAREM…· El Parc Nacional, la seva història i els seus valors naturals.· Les valls i els llacs d’origen glacial.· La flora i la fauna d’alta muntanya.· El canvi climàtic al Parc Nacional i als Pirineus.· La vida als refugis d’alta muntanya i el pirineisme….I MOLTS DELS GRANS SECRETS DELS PIRINEUS!

PREU

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s’indiquen a la secció “Dates programades”.

· Preu total reserva anticipada 15 dies (guiatge + refugis): 460 euros/persona (IVA inclòs). -10 %

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugis): 511 euros/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 15 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d’un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l’abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L’allotjament als refugis en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).

· L’assegurança d’accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins a Boí, els consums extres en els refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l’abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis…).

Nota: Grup mínim necessari per realitzar-se l’activitat: 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l’import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l’activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.INFORMACIÓ I RESERVES

Per a qualsevol consulta no dubteu a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als refugis.ALLOTJAMENTS PROPERS RECOMANATS

Si t’allotges en algun d’aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé! 

Sol·licitud d’informació i/o reserva

%d bloggers like this: