Skip to content
S'Agenda

MESTRE D’AIXA, NOU CICLE FORMATIU

AMPLIACIÓ DEL TERMINI DE PREINSCRIPCIÓ D’AQUEST CICLE DE MESTRE D’AIXA, FINS AL 22 DE JUNY, ENVIA EL NOM I EL TELÈFON A a8035155@xtec.cat 

L’Institut crea un grau mitjà de manteniment d’embarcacions de fusta

Formació de mestre d’aixa i calafat  i fusteria nàutica d’interiors.

El Departament d’Educació posa en marxa pel proper curs escolar un nou cicle formatiu de grau mitjà de Mestre d’Aixa, Manteniment d’Estructures de Fusta i Mobiliari d’Embarcacions d’Esbarjo.

Es tracta de coneixements i habilitats professionals que tenien els antics oficis artesanals de mestre d’aixa i calafat. Les sortides professionals pels alumnes són en el sector de manteniment d’embarcacions d’esbarjo de fusta.

El grau s’oferirà a l’Institut Els Tres Turons i l’Ajuntament d’Arenys hi col·labora aportant recursos i suport per poder-lo realitzar, de manera especial en els espais de pràctiques de fusteria i de treball en embarcacions de fusta.

Aquest nou cicle formatiu, únic a Catalunya, donarà  una qüalificació completa en operacions de manteniment d’elements de fusta d’embarcacions esportives i d’esbarjo, per reconstruir bucs i cobertes de fusta, reparar elements estructurals de fusta i mantenir i modificar elements interiors. També dona una qualificació parcial de mecanització de fusta i derivats, preparació màquines i equips de taller i muntatge de mobles i elements de fusteria. I controlar i organitzar components i accessoris de fusteria i moble.

L’Ajuntament col·labora amb recursos per poder fer el cicle

Les classes i la formació es farà a l’Institut i s’utilitzaran espais de pràctiques i aules municipals del Xifré i el Port. El conjunt de l’ensenyament és de 2000 hores i es desenvoluparà en dos anys. El cicle està vinculat a la família de vehicles i transports però permet la modalitat 3×2 (cursar dos cicles en tres anys) de la família de fusteria.

L’Institut Els Tres Turons ja ha començat a fer la difusió del nou cicle per donar-lo a conèixer de manera prèvia a la presinscripció escolar. aquest és el segon cicle formatiu que oferirà l’Institut que seguirà oferint el de gestió administrativa.

Fitxer: presentacio_CGM_NS_TRES_TURONS.pdf

%d bloggers like this: