Skip to content

El proper 7 de febrer a Escola de Forners de Barcelona -Barcelonès- Curs de Massa Mare de Cultiu Natural

gremi-flequers

El curs s’impartirà per professors de l’Escola Richemont de Lucerna, Suïssa. Els assistents rebran una àmplia i extensa documentació, original de l’Escola Richemont, que els permetrà treballar i recordar el curs i els coneixements adquirits.

Massa Mare de Cultiu Natural ( Impartit per l’Escola Richemont de Suïssa)

DATA INICI: 07-02-2017
DURADA: 18 hores Dimarts 07/02/2017 i Dimecres 08/02/2017 2 sessions de 09:00 h a 18:00 h
INSCRIPCIONS OBERTES

Descripció:

L’objectiu final del curs és familiaritzar els assistents amb la MMC, com preparar-la, com cuidar-la, com aplicar-la i conservar-la, tant en els pans de l’prograna, com en els pans que els forners elaboren habitualment.

El curs és totalment participatiu (cada participant elaborarà individualment els productes)
El nombre màxim d’alumnes és de 18.
Aprendrà a:
  • Dominar la tècnica de la massa mare de cultiu (MMC) (treballar-la i conservar-la)
  • Elaborar pans i brioixeria amb massa mare sense llevat
  • Fabricació de pans especials (espelta, blat, sègol)
  • Especialitats internacionals

Programa:

  • Especificacions de les farines per al curs
  • Les xifres fonamentals de les farines
  • La temperatura de la massa
  • El procés del pastat en la preparació de la massa
  • Fase d’barrejat i fase de pastat
  • enriquiment
  • L’efecte de la sal a les masses fermentades
  • Preparació d’un cultiu de Massa Mare
  • Fases en el desenvolupament d’una Massa Mare de Cultiu
  • Massa mare de cultiu per a masses amb llevat
  • Elaboració de pans de massa mare sense llevat premsat
  • Elaboració d’especialitats enriquides, de massa mare sense llevat premsat
Receptes:
  • Panettone
  • Paloma de Pasqua (Colomba di pasqua)
  • Panettone d’albercoc
  • Corona de xocolata (Schoggiring)
  • Pa Cruixent (Knusperbrot)
  • Pa de crostons amb dues masses mares (levain dur i líquid)
  • Pa de Camp (Landbrot)
  • Barra rústic de massa mare de cultiu
  • Pa de “Gallego” de massa mare de cultiu
  • Pa de Sègol Trossejat
  • Pa de Sègol 100%
  • Pa de Sègol i Blat 60/40%
  • Pa de Pipes de gira-sol
  • Pa de Sègol i Blat amb Pipes de carbassa
  • Pa de Sègol i Blat amb Pipes de carbassa i Nabius vermells
  • Crackers

Formadors:

Carlos Mariel:  profesor en Richemont Kompetenzzentrum

Daniel Kühne: Profesor en Richemont Kompetenzzentrum

Acreditació:

Certificat acreditatiu d’aprofitament del curs emès per l’Escola Richemont

Durada:

18 hores. En dos dies de 09:00 a 18:00 hores

Preu:

800 €

Agremiats, Membres Club Richemont y Ex-alumnes 10% descompte.

Lloc de realització:

Escola de Forners de Barcelona
Pau Claris, 141
08009 Barcelona

 

 

Idioma

Tots els nostres cursos es realitzen tant en CATALÀ com en CASTELLÀ

 

Seguiu i us agrada:

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d bloggers like this: