Skip to content

VOLUNTARIAT BOSCOS MEDITERRANIS 2020 A POBLET

voluntariats boscos mediterranis 2020

Obertes les inscripcions de Voluntariat al Bosc de Poblet

Aquesta serà la tercera edició, organitzada juntament amb el Paratge de Poblet i amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

Després de dues edicions realitzades amb èxit, el Voluntariat de Boscos Mediterranis encara la tercera, que començarà amb una primera jornada el 27 de setembre i acabarà el cap de setmana del 14 i 15 de novembre. Aquest és un projecte de voluntariat es va iniciar la tardor del 2018 per iniciativa del Paratge de Poblet. Els principals objectius són acostar la gestió del bosc mediterrani a les persones interessades, millorar el Bosc de Poblet i donar a conèixer aquest bosc madur i les especies que hi viuen.

Així, al llarg de cinc jornades (d’entre un, dos i tres dies), les persones voluntàries realitzaran treballs silvícoles, millores d’itineraris, treballs de prevenció d’incendis i arranjaments de senders. A més d’ajudar en aquestes feines les persones voluntàries podran gaudir de visites culturals i visitar alguns punts d’interès de la zona.

Les dates de l’edició del 2020 seran:

  • – 27 de setembre
  • – 10, 11 i 12 d’octubre
  • – 24 i 25 d’octubre
  • – 31 d’octubre i 1 de novembre
  • – 14 i 15 de novembre

A cada jornada es faciliten coneixements sobre l’entorn on es treballarà i el seu ecosistema. Per a participar al voluntariat no calen coneixements previs, els nostres monitors expliquen al grup les tasques de cada jornada i com portar-les a terme amb seguretat. També es proporcionen les eines necessàries, però cal portar roba i calçat adequat i recomanem portar guants de treball. Per inscriure’s, no obstant, és necessari ingressar una fiança de 20€, de la qual se’n pot demanar el retorn un punt acabada la jornada.

Pel que far al menjar, l’organització es fa càrrec de totes les menjades de les persones voluntàries. A les jornades d’un dia es proporciona esmorzar i dinar i en les de més d’un dia també s’inclou sopar. L’allotjament per les activitats de més d’una jornada, facilitat per l’entitat amb la col·laboració del Monestir de Poblet, es troba a les dependències del mateix monestir i té un cost per als voluntaris i voluntàries de només 5€ per nit.

INSCRIU-TE AL VOLUNTARIAT AQUÍ!

QUI SOM I LA NOSTRA HISTÒRIA

EL GEPEC-EdC, Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans-Ecologistes de Catalunya és una associació sense afany de lucre, de defensa, de custòdia i d’estudi de la natura que té especial cura en la millora del medi ambient de les terres de l’Ebre, Priorat, Conca de Barberà i Camp de Tarragona, tot i que el seu àmbit legal és Europa.

GEPEC neix l’any 1985 amb el nom de Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes del Camp.

L’any 2004 entra a formar part de la Federació Ecologistes de Catalunya.

L’any 2007 passa a anomenar-se Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans i afegeix el nom de la federació a la que pertany Ecologistes de Catalunya, tal com consta en els actuals estatuts. A partir d’aquest moment som GEPEC-EdC.

A hores d’ara portem més de 25 anys defensant la natura!

Fest-te SOCI del Gepec!

%d bloggers like this: