Skip to content

VOLUNTARIAT : EL BANC DELS ALIMENTS FA UNA CRIDA

VOLUNTARIAT

El Gran Recapte és una campanya essencial per als Bancs dels Aliments. Ja que permet proveir els magatzems de productes bàsics per un període de 3 mesos. Els organitzadors apel·len de nou a la solidaritat de la ciutadania i al VOLUNTARIAT, perquè aquest any la campanya. És MÉS NECESSÀRIA QUE MAI.

Impulsada pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya, s’ha presentat la 12ª edició del Gran Recapte que com a conseqüència de la pandèmia eliminarà la recollida física d’aliments i la convertirà en donacions virtuals d’aliments a la caixa dels supermercats. El voluntariat no recollirà aliments però serà present als supermercats els dies 20 i 21 de novembre per a informar sobre com es poden fer les donacions.

Els Bancs dels Aliments travessen el pitjor moment des de la seva creació amb una xifra rècord de 262 mil persones ateses.

Calen 8.700 persones per voluntariat. Registrar-se és molt senzill a la web de GRAN RECAPTE.

Com a conseqüència de la irrupció de la COVID-19, els Bancs dels Aliments han reformulat la campanya eliminant la recollida física d’aliments i transformant la donació d’aliments en donacions monetàries destinades a la seva adquisició. La campanya es digitalitza per minimitzar el risc de contagi i suprimir la classificació dels aliments recaptats que es fa inviable.

VOLUNTARIAT AJUDA URGENT GRAN RECAPTE 2020

La campanya del Gran Recapte es farà a lo llarg de la setmana del 16 de novembre i fins al dissabte 21

Als principals supermercats, serà el mateix personal qui convidin a la ciutadania a fer donacions a l’hora de pagar a caixa, mitjançant un CODI GRAN RECAPTE que s’oferirà al donant. El divendres 20 i el dissabte 21 de novembre, es reforçaran aquests supermercats amb la presència de voluntariat, que explicarà la importància de seguir col·laborant en el Gran Recapte. Un cop finalitzada la campanya s’adquiriran i distribuiran aliments bàsics com llet, oli, llegum o conserves, amb la totalitat de les donacions aconseguides.

L’altre gran canal de donació serà la web pròpia dels Bancs dels Aliments, www.granrecapteonline.com . Els fons aconseguits es destinaran a la compra i distribució d’aliments. Aquest any s’incorpora també el canal de pagament BIZUM que amb el CODI 33596 . Pretén agilitzar les donacions des del mòbil i arribar a un públic més ampli.

VOLUNTARIAT GRAN RECAPTE

Tot i la digitalització de la campanya, els Bancs dels Aliments no han volgut prescindir de la figura clau que representa el voluntariat, i s’estima que en caldran 8.700 persones. Faran de portaveus de la nova modalitat de Gran Recapte.

DONATIU A CAIXA BANC ALIMENTS

Les seves funcions seran informar als clients del canvi d’operativa. Obligats per motius de seguretat com a conseqüència de la pandèmia, i de com es podrà donar aquest any. A la caixa, durant el moment de pagament de la resta de la compra, a través d’una donació monetària destinada a l’adquisició d’aliments.

Voluntariat

Dona aliments on line

Donacions al punt de recollida

%d bloggers like this: